Komentari (115)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zanimljiv podatak... jedva cekam otic odavde, najmanje zbog para jer ih necu ni tamo imat, vec zbog ljudi
@stoniran nadam se da ces otici sto prije drug, ja sam otisao, mogu ti reci da je bolje 10 puta nego dole i ovo sto pise 3 milijarde, svake godine ce biti manje, samo jos ove starije vuce bosna, djeca i unučad sve manje imaju prema njoj ljubavi a pogotovo kad odu dole preko ljeta pa ih dole gledaju da z***be ko stigne :D sretno ti :D
@stoniran Imati ces isti problem gdje god odes,sve zavisi od tebe ,u svakoj drzavi imas lose i dobre ljude,zapamti to ..
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Dobro je Maca u intervjuu jednom rekao:”Njemacka i Austrija nije dijaspora, to su nasi. Za dva sata si ovdje. Australija je dijaspora. Letis u avionu i istekne ti pasos dok dodjes tamo..” zivi i zdravi bili vi nama. Gdje god da bili!
Ma kakvih 3 milje maraka? Pa koga god pitas jedva da mu nekad 100 evra donesu. A znam i sam po sebi. Mozda posalju drzavnim institucijama za kupovinu nekretnina ili registraciju kakvih djelatnosti u njihove ime. Ali da da salju svojima ,to je fantazija.
Kome ih posalju. Ko ga god pitam kaze banke mu ne salju. A znam i ja po sebi.Jedva 100 eura u godinu dana.
Jedva čekam dan kada me neće više biti ovdje u BiH.
Pa sta radite sa tolikih para
Dijaspora i odrzava mir u BiH inace bi raja davno popi ...la,a zato politike i rade na tome da sto vise mladih odlazi ,sto sa biroa skinu,sto posla ovde nece traziti niti praviti pitanje zasto nema i slace penzionerima a oni laganini zaduzivanje,prodaja drzavnih imovina,plhacka donacina...to je istina i realnost a ima toga jos za nabrojati.
Ma kome salju Kukaju i kukaju
vise nas vani nego u domovini, tendencija iseljavanja se nasatavlja. zalosno. dijaspora je veliki potencijal koji bi, da to drzavu interesuje i da ima politicke volje (sto na zalost nije slucaj) se mogao usmjeriti u stopiranju iseljavanja i davanje kapitala za podizanje firmi u bosni koje bi omogucile ljudima dostojan zivot, barem redovnih 1500-2000 km za pocetak. onda ne bi niko isao u tudjinu da radi recimo za 4000 km..
"dijaspora kao investitor za BiH privredu". mnogi bi ucestovali da znaju da ide u sigurne ruke i da nema prevare. pored toga ima i svijetlih primjera gdje se dijasporci vracaju u BiH sa poslovnim idejama i otvaraju firme po uzoru na svoje prethodne poslodavce u EU ili cak sa njima saradjuju..
meni moji ništa ne šalju😥....samo kukaju kad dođu i govore ovdje se najbolje živi
Sta to BiH nudi ovim ljudima da oni nastave ulaganje/slanje para. Ovo je potpuno neodrziv odnos koji ce presusiti za 15-20 godina, mozda i ranije
SLAVODOBITNA kombinacija VLADAJUĆIH !!! DOZNAKE i AKCIZE na gorivo !!!
Ovaj narod da ima imalo ponosa izisao bi na ulicu i *ebo mater SDA-HDZ-SNSD-u
ovakva drzava ih moze samo povuci za...
Naprijed Bake, samo zapošljavaj vani! :)
#Brcak215. Od politicara i njihovih marifetluka se nigdje ne moze pobjeci. Mangupa i lopova medju politicarima ima svugdje na svijetu: u Njemackoj, Austriji, Skandinaviji, Americi i u Australiji, samo sto dijasapora ne prica puno o tome, pa oni koji se sada zive u BiH, a i oni koji se tek spremaju da se ispale iz BiH o tome nista ne znaju, sve dok se ne uvale u "ove tzv. uredjene i obecane" zemlje.
... Cirkuzite kad diaspora u BiH pravi zube, frizure i oporavlja auta. Vjerujte i to ce sve manje biti.