Saznaje Klix.ba
44

Zloglasna Margareta Hadžić uhapšena u Srbiji nakon bijega iz tuzlanskog zatvora

Klix.ba
Margareta Hadžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Margareta Hadžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Margareta Hadžić zvana Marga jutros je uhapšena na srbijanskoj granici prilikom pokušaja bijega iz Bosne i Hercegovine u Srbiju, nezvanično saznaje portal Klix.ba.
Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, Margaretu Hadžić jutros je uhapsila srbijanska granična policija po crvenoj potjernici Interpola koju je za njom raspisala Bosna i Hercegovina nakon bijega iz Kazneno-popravnog zatvora u Tuzli.

Naime, Hadžić se nalazila na izdržavanju trogodišnje zatvorske kazne zbog organiziranja kriminalne grupe koja se bavila prodajom narkotika, a nakon što je izašla na dopust iz zatvora više se nije vratila na izdržavanje zatvorske kazne.

Zbog toga je za njom raspisana Interpolova crvena potjernica po kojoj je jutros i uhapšena na granici između Bosne i Hecegovine i Srbije.

Kako nezvanično saznajemo, Hadžić se trenutno nalazi u Srbiji, a sada slijedi redovni postupak ekstradicije preko Ministarstva pravde BiH.

Margareta Hadžić zvana Marga, kozmetičarka iz Tuzle, najpoznatija je predvodnica kriminalnih grupa koje su se uglavnom bavile prodajom narkotika.

Posljednji put je osuđena 2016. na trogodišnju kaznu zatvora, jer je s Ružicom Babić i Almirom Hamzom organizirala grupu koja se bavila prodajom kokaina.

Ranije je osuđena i na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva policajca. Naime, ona je 2012. godine uhapšena u porodičnoj kući u prigradskom naselju Brđani, a prethodno je teško ranila pripadnike Jedinice za posebne namjene MUP-a TK Draženka Vujanovića i Mladena Divkovića.

U nekoliko navrata i sama je priznavala da se bavila kriminalnim poslovima. U prošlosti je bila akter nekoliko pucnjava u Tuzli, bila je povezana sa zločinačkom organizacijom Ferida Okića, a 2010. joj je zapaljen automobil u dvorištu.