BiH
9

Tuzla: Margareta Hadžić zbog nabavljanja i prodaje droge osuđena na tri godine zatvora

Klix.ba
Kantonalni sud Tuzla donio je osuđujuću presudu protiv Margarete Hadžić, Ružice Babić i Almira Hamze koji se terete za prodaju droge na području Tuzlanskog kantona.

Kantonalni sud Tuzla donio je prvostepenu presudu u predmetu protiv Margarete Hadžić (52) iz Tuzle, te Ružice Babić (39) i Almira Hamze (42) iz Živinica zbog neovlaštene proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u grupi koju je organizirala Hadžić.

Hadžić je prvostepenom presudom osuđena na tri godine zatvora, a Babić i Hamza na po dvije godine.

Optuženima se na teret stavlja da su u organiziranoj grupi na području Tuzlanskog kantona prodavali kokain koji je nabavljala Margareta Hadžić.

Podsjećamo, Kantonalni sud Tuzla je nakog prvog glavnog pretresa donio oslobađajuću presudu za članove grupe, nakon čega je Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona uložilo žalbu Vrhovnom sudu FBiH, koji je istu uvažio i vratio na ponovno odlučivanje Kantonalnom sudu Tuzla u prvostepenom postupku. Nakon ponovljenog glavnog pretresa pred izmijenjenim Vijećem Suda donesena je osuđujuća presuda.

Iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je najavljena mogućnost žalbe u dijelu presude koja se odnosi na izrečenu krivično-pravnu sankciju.