Potvrdilo tužilaštvo
0

Van životne opasnosti svih pet osoba koje su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći kod Konjica

G. Š.
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20:30 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu Ribići između Konjica i Jablanice povrijeđeno je pet osoba i svi su van životne opasnosti, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazano iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona u saobraćajnoj nesreći su učestvovala dva vozila - Ford Mondeo i Renault Megane.

"Teške tjelesne povrede zadobila su oba vozača i suvozači, a jedna osoba je zadobila lakše tjelesne povrede", kazano je Klix.ba iz MUP-a HNK.

Dežurni tužilac iz Konjica nam kaže da su sve osobe van životne opasnosti.

Ističe da je jedna osoba kolima Hitne medicinske pomoći odvezena u Sarajevo na liječenje jer je tamo osigurana, dok su ostali na liječenje odvezeni u mostarsku bolnicu.

Zbog saobraćajne nesreće je duže vremena bio obustavljen saobraćaj, te su se formirale velike kolone vozila na tom putnom pravcu iz oba smjera.

Policijski službenici su uradili uviđaj, a više detalja o uzroku nesreće i okolnostima pod kojim se dogodila bit će poznato nakon što se pod rukovodstvom tužilaštva provedu sve zakonom previđene radnje.