Svečani prijem
26

Gradonačelnik Konjica ugostio seniorsku ekipu košarkašica nakon plasmana u Premijer ligu BiH

S. Š.
Gradonačelnik Osman Ćatić upriličio je prijem za seniorsku ekipu Ženskog košarkaškog kluba Konjic, koja je osvojila titulu prvaka A1 lige Federacije BiH i ušla u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Za članice seniorske ekipe Ženskog košarkaškog kluba Konjic i trenera Edina Ravnjaka, koji su osvojili titulu prvaka A1 lige Federacije BiH i ušli u Premijer Ligu Bosne i Hercegovine danas je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić upriličio prijem tokom kojeg je čestitao košarkašicama i treneru na predanom radu i treniranju, koji su ih doveli u društvo najuspješnijih sportista u našoj zemlji.

"Ponosni smo na naše šampionke i drago mi je da smo danas ovdje u ambijentu jedne lijepe sportske priče grada Konjica. Košarkašice su svojim htijenjem zajedno sa trenerom i upravom pokazale da mogu i žele biti na najvećem nivou takmičenja. Ono što Grad Konjic čini u kontinuitetu, jeste podrška koju pruža kako ovom, tako i drugim sportskim kolektivima u skladu sa svojim mogućnostima. Poseban akcenat je na sportskim terenima i sportskoj infrastrukturi, jer nam je želja mladim ljudima pružiti mogućnost i uslove da mogu svoje slobodno vrijeme provoditi u sportskom duhu. Naravno želja je i da stariji mogu izvoditi djecu i unuke na sportske terene, koji bi oni gledajući sportiste mogli poželjeti biti dio nekog sportskog kolektiva, i u budućnosti nižući uspjehe, doći na nivo kakav su danas postigle naše košarkašice. Konjic je uvijek imao kvalitet u tom dijelu i svrstavao se i bio u društvu najboljih, tako da ćemo i u budućnosti podržavati sport i sportske klubove. Danas se rodila i ideja da u narednom periodu svim takmičarima u sportskim kolektivima, koji se takmiče u prvom timu u najvišem rangu, dodijelimo sportske stipendije i na taj način budemo vjetar u leđa, u nizanju njihovih uspjeha", kazao je gradonačelnik Ćatić.

"Naš plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine krunisan je ovim prijemom i mnogo nam znači podrška u postizanju rezultata, da naše članice mogu da se takmiče, igraju košarku i da uživaju u tome. Tim u cjelosti čine domaće košarkašice, srednjoškolke i učenice osnovnih škola, među kojima su i bh. reprezentativke. Dugogodišnji trud i treniranje rezultirali su ovim uspjehom i jako je bitno da naše košarkašice osjete žar igre na nekom većem nivou. Sportska infrastruktura u Konjicu, kojoj Gradska uprava posvećuje dužnu pažnju, veliki je plus za svu djecu ovoga grada i najave da će i Sportska dvorana uskoro imati još bolje i kvalitetnije uslove za treninge i nastupe, nam daje dodatni elan da se trudimo u daljem radu - kazao je Edin Ravnjak, trener Ženskog košarkaškog kluba Konjic zahvaljujući se gradonačelniku i Gradskoj upravi Konjic na kontinuiranoj podršci i praćenju rada i sportskih uspjeha ŽKK Konjic.

"Mi smo mlad tim koji godinama vrijedno trenira, uživa u igri i našim druženjima. Zbog dosadašnjih i budućih uspjeha podrška lokalne zajednice nam mnogo znači i ponosne smo što možemo kroz sportske uspjehe promovisati i naš grad", kazale su Ilhana Džajić i Ejla Tabak, zahvaljujući se u ime pobjedničkog tima gradonačelniku Ćatiću na prijemu i podršci koju je Klub imao i ima u proteklih par godina.