Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakvi roditelji, takva i djeca. I jedni i drugi su krivi za stanje u najmanjoj čeliji ljudskog društva to jest porodici/obitelji. Daš mu za užinu,a on se ide kladiti. Naružiš ga zbog toga,a on te prijavi. Dođeš pijan kući,a dijete te zamoli da mu pomogneš oko zadaće. Ti ga mršneš i pošalješ mami koja je na Facebook-u. I jedni i drugi su ODRON.
djecu se moze disciplinirati bez nasilja samo ljudi nemaju zivaca za mirne metode. Lakse preko usiju udarit
Divlji, primitivni, zaostali Balkan ..
@CAPAJEBO Svaka čast, od 2005 godine svakim danom sve primitivniji i zaostaliji a Vlast se bogati, bogati, bogati, bogati, bogati a narod sve gluplji, gluplji gluplji
Sve se nema a ultra kredit se trosi na prijave za nasilje u porodici.
Znaci, ako tata pijan dodje navece u ponoc i istuce dijete, tad mu plavi telefon ne moze pomoci, radno vrijeme je od 11 do 17. Da se razumijemo, svaka cast i na tome, ali ako se jedna takva linija uvodi, onda bi bilo sasvim logicno da radi 0-24.
Kako može hitni telefon imati radno vrijeme. Sva ta sranja i nasilje dešavaju se najčešće kasno po noći...
Nek ih prijavljuju. Treba strogo kazniti roditelje koji tuku djecu.
Ko dirne u dijete ruke mu se osušile istog momenta.
na koji broj mogu roditelji pozvati kad se njih maltretira...?😉
LAŽ, LAŽ I LAŽ!! Pokušava se na mala vrata uvesti nered i u kućama našim. Znamo kako Zapadna Evropa uvodi red, i kako su prošli svi gdje je ona bila igrac i scerarista...niko ne može voljeti bolje svoje dijete od roditelja. Ima debilskih roditelja, ali to je 000,1% takvih i to ne zaslužuje da nam se namece dezorjentacija i nered u kucama našim. Mi cemo odgajati svoju djecu, a ne ulica i totalno razvlašcivanje onih koji su djecu i rodili...MARŠ ZAPAD OD NAS!
zato sada mogu nabrojati 3 slucaja monstruoznog zlostavljanja vlastitog djeteta koje je zavrsilo smrcu, da nije vjerovatno ni danas ne bi znali za te jadne male dusice? koliko njih jos nije tragicno preminulo pa ne znamo da su zlostavljani? sta je sa drogiranim bebama u narucju majki sto klece negdje na ulici a mi prolazimo pored njih svakodnevno? je li policija katkad intervenira sto majke prose na hladnoci sa drogiranim bebama u narucju, i mogu li se te bebe nekome pozaliti? istina, velika vecina nas je jos uvijek normalna, ali je li to znaci da onaj mali (a u biti sve veci i veci) postotak djece trebamo zanemariti? pretvoriti u statistiku i reci da je sve u redu?
Porodice su zbog finansija u haotičnom stanju, a najviše u njima ispaštaju oni najslabiji. Frustrirani su svi i svima nešto nedostaje, a to što im nedostaje nemaju novca da kupe. Ono što imaju i što su potisnili, to se ne kupuje, to je dar koji nisu znali, ili ne znaju iskoristiti i njegovati. To je ljubav, uzajmna iz koje proizilazi uzajamno poštovanje i samopoštovanje, uvažavanje, tolerancija, saosjećanja. Ljubav u porodici ne poznaje silu, ne poznaje batine i suze. Ljubav i autoritet su dvije najvažnije stvari koje daju harmoniju i sigurnost svakom članu, a posebno djeci. U društvu kakvo je naše teško se bilo šta može učiniti da se porodica i njeno stanje popravi. Popravljanjem ekonomske situacije, popravit će se i porodica - otac, majka i djeca. Teško da će tu pomoći plavi telefon, ali neka ga. Neka se zlostavljana djeca osjete važna, ako ne svojim roditeljima, a ono strancima koji im žele pomoći.
Hvala Bogu pa sam rođena u 'ono doba'.
NJKO BOGA NEVJERUJE.-NITI SE CEGA PLASI.-SVELI SE NA NIVO ZVJERI.
i na ovome ce kao i na svemu do sada - odredjene udruge da pokupe novce .... a dok je ovih gluposti imacemo i šeike sa alipašina, narkomane, divljake na ulicama, bez ikavog i icijeg nadzora ....... niti su danas roditelji- RODITELJI a niti djeca DJECA ...... budala rodi budala i takvu odgaja ... lijepo odgojena djeca danas su kao dinosauri