Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Predlažem da ove plemenite konje smjeste u parlament, a one iz parlamenta u Rakovicu. Mislim da bi efekat bio bolji za sve građane
Prva pomisao: ako je neko namjerno ovo uradio - zasto? Reket? Zavist? Ili jednostavno nemarnost?
Svaka cast i priznanje, klubovima koji su odma pritekli u pomoc.
Dobra stvar jeste da svi konjicki klubovi u okolici Sarajeva su medjusobno dobri prijatelji i vec je poslat kamion sijena u pomoc Rakovici. Vjerujem da ce konji ubrzo imati dovoljno hrane i da ce Rakovica dobiti velikodusnu donaciju u pripomoc :)
U prvoj minuti požarište se gasi i kantom vode a već nakon par minuta nije dovoljno ni 5 cisterni. Ne ulazeći u pretpostavke šta je objekat imao za gašenje ali je opšta opaska da ljudi čine nevjerovatnu glupost, da izgrade objekte vrijedne stitinama hiljada a da se ne osiguraju dojavom požara, hidrantom ili opremom za gašenje. Nema te vatrogasne službe u svijetu koja se može trenutno stvoriti na licu mjesta. Vatrogasci u najboljem slučaju spriječe širenje ali ne mogu nadomjestiti pravovremenu intervenciju. Pa prije par godina je izgorjela Zaklopača u novogodišnjoj noći jer nisu imali ništa za gašenje. U Sarajevu je situacija alarmantna, hidranti po zgradama su ili neispravni ili neispitani, nedostaju hidrantska crijeva ili nastavci a nadležni inspektorati ne rade svoj posao, da strogim kaznama dovedu ivu oblast u red. Svi ispoljavamo nevjerovatan nemar. Malo ko u autu od 15.000 Km ima priručni aparat koji se može kupiti na svakoj pumpi za 20 KM.
Objekat je osiguran hidrantima i protivpozarnim aparatima ali pozar nije na vrijeme uocen. Niko ne krivi vatrogasne ekipe. Oni su radili sve sto su mogli i hvala im za to. Razlog njihovog naknadnog dolaska je nepristupasna cesta koja vodi do naselja Kakrinja gdje se fondacija i nalazi, a nemogucnost gasenja pozara pored postojecih hidranata i protivpozarnih aparata proizilazi iz cinjenice da ovo naselje nema jos uvijek sprovedenu vodovodnu mrezu. Tj. u ovom naselju vode nema. O ovom problemu je na ovaj nacin suvisno diskutovati, ali definitivno da bi se trebali osigurati od strane vlasti osnovni uslovi kao sto su voda i normalan prilaz svakom naselju pa tako i ovom.
nece politicari u rakovicu nema tamo vode . zalosno u 21 vjeku stanovnistvo nema gradski vodovod izuzetak je ta ergela konja. pare za vodovod naravno uzete .
Prosle zime krov se srusio i tek sto su napravili ovo se desi...
važno da nema uginulih konja ,konj je plemenita životinja
Konji od ranije poznati policiji
zaboravili su reci da su evakuirani uvidjajni konji: dodik, tihic i tako ti marke DOrat