Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je na dusu onih koji su prozdrli 8,5 milijardi od akciza i putarina, a ostavili onu vratolomiju od puta izmedju dva najmnogoljudnija grada Sarajeva i Tuzle. Svaki dvosmjerni imalo frekventniji put je rizican za sve ucesnike u saobracaju. Vazno je da se skupa auta kupuju i primaju visoke plate i opet im je malo nego treba i nekoliko miliona pokupit u djepove.
Nikad nije do ceste, uvijek je do ljudskog faktora.
@brcak108 Tacno, taj dio puta od Olova do Kladnja(Karaula) je mozda uz Romaniju i dole prema Konjicu najgori put za voznju. Ali upravu je covjek, moglo se to sve zavrsit da se uradi normalan put. Zamisli krenes prema Tuzli , ides lagano i na Karauli te doceka 3 slepera koji stenju na putu. Poludis. Razumljivo je da oni moraju ici tim putem, ali zar se do sada nije mogao uradit put sa dvije trake ulazni i izlazni, nesto kao put na Fruskoj gori u Srbiji.
Treba se reci istina! Ni jedan tehnicar nije bio na mjestu nesrece. Jedini sto su pokusavali spasiti ljude su bile druge vozace koje su stale pored puta i pomagali. Sedmoro ranjenih, a jedno vozilo vatrogasaca bez ikakve funkcije. Ja sam bio tu i mogu samo reci da sam razocaran od sistema a ponosan na ljude sto su stale i pomogle u tom momentu!
Nevjerovatno da kola hitne pomoci i policija koja je dosla iz pravca Kladnja su prije tunela na malo stali i vratili se jer to nije u njihovoj nadleznosti a stigli su prije ovih iz Olova e kad sam to vidio to je bio vrhunac...Tuga
Jedna od najfrekventnijih, po društveno-ekonomskom značaju među najvažnijim, a po propusnosti jedna od najslabijih i najopasnijih cesta u BiH. Ovom "magistralom" dnevno se prevezu hiljade putnika i hiljade tona u teretnom saobraćaju. Oživljavanje aerodroma Tuzla, je značajno povećalo broj vozila. Kome i ZAŠTO plaćamo akcize za puteve, već punih 9 godina?
Pa što povrjeđene neodvezoste u Zenicu kad ste ovu teritoriju pripojili ze-do kantonu kome nikad nije pripadala?! Baš neznate đe gonite... ccc...
Kakva crna zaobilaznica oko tunela??? Danas se ovo desilo ispred mene na stotinjak metara i jedina zaobilaznica je bila nazad preko Kladnja, Vlasenice, Han Pijeska pa preko Sokoca do Sarajeva
Od neeg treba da se gine.
ZA SVE OVO JE KRIVA SDA KRIMINALNA BANDA KOJA NIJE U STANJU NAPRAVITI 100 km AUTOPUTA
NI OVO ŠTO NAM JE TITO NAPRAVIO NE ZNAJU ODRŽAVATI
U ovom tunelu stalno belaji! Bolje i sigurnije je bilo prije nego što su ga napravili, vozači očito naiđu na nešto neočekivano, nepredviđeno... jer očekuju da će moći sigurnije voziti nego na dijelovima puta koji nisu rekonstruisani! Koje li zablude, svugdje u svijetu bude bolje, što je i logično, samo kod nas ne! Ni autoputevi nam nisu puno bolji...
Kad bi mnogi znali, sta znaci dupla linija,i opet pola auta predje u drugu traku.
Ne znam koliko će se vas složiti sa mojim mišljenjem ali mi pucamo po svim šavovima!
Ja se jezim kad krenem negdje
@Observer Nismo. Mi smo odavno prosli fazu pogresno namjestenih lomova i lose usivenih savova. Ovo sad ti je kad kljakavi bogalj, krivih ruku, sav u oziljcima, skoro slijep, bez pola funkcionalnih organa i jednom hegavom nogom nad kojom nema kontrole - mora da igra kosarku. A ne daju mu ni da sjedne ni da umre. Plus vikendom mora da uveseljava narod svirkom na gitari u gradskom parku.
Kad ne znamo dalje se razvijati od Golf dvica mentaliteta u saobraćaju. U svijetu sve više sigurnosnih mjera, od automatik transmisije do unaprijeđenih servisa za vozila, a ovdje ginu kao na frontu.
@Trump2020 A kakve tacno veze ima transmisija sa duplom punom linijom? Barem 90 posto udesa se desava zbog preticanja i brzine i de ti nama objasni kako bi ta transimisija sprijecila udes? Mnogo vise je do vozaca nego vozila lutko.
I ovi putari su majmuni pravi a i vozaci su majmuni ... Neki dan ja se vracam iz Gorazda i na dionici puta Ustipraca-Rogatica prolazim kroz tunel.To nista nije oznaceno ma zlo.Narod to vozi kao da je na magistrali...I kada se sudari eto epiloga !!! Mrtve glave...
Strašno