Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Slike su prelijepe. Lijepo Sarajevo :)
Nije Bosna država tuge, korupcije, javne pljačke, kriminala itd... Bosna čine prirodne ljepote, njeni ponosni građani, amosfera za bilo koji praznik, dobrota i veliko srce svakog čovjeka kojeg sretnete na ulici Ona je multietnička, nacionalna država A ovo, e pa ovo je samo dio njene ljepote VOLIM TE BOSNO
Srce od mora do Save i od Drine do Une.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
JEDINSTVEN OSJECAJ I ATMOSFERA PRELIJEPO
Ramazan svemu da ljepsi osjecaj
Tako je u čitavoj mubareć Bosni, miris i toplina Ramazana je došao u svaki sokak, avliju i u svakog insana. Žao mi je što ovaj osjećaj ne mogu doživiti oni koji se ne smatraju muslimanima i koji se ne pokoravaju Allahu dž.š.
U pravu si. Korupcija, nepotizam, kriminal, zavist i ljubomora su bili nepoznat pojam na ovim prostorima prije dolaska Tita na vlast. Pa ti sad vidi kome je mozak ispran.
Koja država mati mila. I ne zaslužujemo bolje. Ne zna se koje ko ide u veću krajnost. Oni cirkusanti u medjugorju, ovi što od sarajeva prave kandahar ili Srbi kad dodje vrijeme slave pa ne možeš izganjat nijedan papir 2 sedmice jer ništa ne radi. Gledam ove neke ljude što poste pa dodju na poso i gledaju kako će odspavat koji sat u toku radnog vremena. Pa uzmi brate godišnji i posti kod kuće čitav mjesec. A sad slobodno navalite na dislike.
Cim Balkancima kazes istinu, odma im dodje ZLO i "dislajk".
Svi cemo umrijeti, svi, kakav cirkus! Samo to bi nas trebalo natjerati da volimo jedni druge, ali to ne cinimo. Terorisemo jedni druge glupostima....pobjede nas nista. Bukovski
...pojede nas nista...izvinjavam se.. Sudeci po minusima neko smatra da je provokacija. Nije. Vidim da se pojedinci ismijavaju sa ovom tradicijom koja je u clanku opisana, zato sam ovo napisala. Meni licno ne smetaju ni jedni, ni drugi, ni treci.
zaista predivno i nema ljepšeg osjecaja i dozivljaja !!
najljepše je u 12. mjesecu, kad je sve puno lampica i božićnih ukrasa...
42 cm Gamma Mörser
Ja živim u blizini žute tabije. Kad pukne top, odem pod tuš da se dobro isplačem.
?????
Draga, ovaj grad što žut i sivkast tutnji Pije svakog dana krv iz moga tijela, I ja sahnem, sahnem, u zloj nekoj slutnji Da se bliži starost krezuba i bijela. Draga, ovdje mene često žudnja svlada Za veselim mirom livada i voda, Za šumama punim sjenaka i hlada I za tromim letom oblaka i roda. Onda tražim tvojih očiju dubljine što ko plav i zelen bezdan mirno sjaju: U njima su nebo, rijeke i nizine, Vrtovi i kuće, ko u junskom kraju. U njima je hlad i svježina vrbika; Pod granama sjenke počivaju, duge; Kroz granje se vere satir, moga lika, Malko sulud i pun zagonetne tuge. Povrh žita što se suncem zapaljena žute i crljene, lete ptice neke; Lete, ko odrazi drugog svijeta snena, Na obale neke svijetle i daleke. Draga, sve to jedna vizija mi biva, Iz očiju svet i čudan predjel sijeva. Onda tonu stvari, jedan svijet se skriva. Mirno u dnu junsko veče dogorijeva.
A što je tu lijepo?
pa vidis mozda je lijepo to sto oni koji poste znaju daj taj dan proso post,al haj nam ti reci staj tu ruzno ako nije lijepo,toj osto obicaj u Sarajevu mada u drugim dijeloma Bosne ne puca top al neko je jednom oaplio bilo mu drago sto je ispostio taj dan,nista neobicno ovo pucanje nije vjerski obred toj obicaj u jednoj mahali na koji su se mejstani navikli.
@Bakijato Baš tako. To je sve samo tradicija koja uljepšava i obilježava nešto. I nema veze sa vjerskim stvarima. Ali mnogo je onih koji ne shvataju to. Mnogo je i ovih muslimana koji su u Sarajevo došli iz p.m. pa lupetaju koješta. A posebno ovi teroristi-čarapaneri iz RS koji nemaju mozga i ne znaju protumačiti neki događaj ili nešto takvo kao taj simbolički top.
Kao Sarajlija moras biti ponosan na svoj prelijepi grad koji svima prkosi.
lijepo moje Sarajevo.
postaci imajte razuma za nas radnike nemojte sjedit do 3 navece i pusit šiše imamo i mi kucu :D
Sve, o čem' sam ikad pjev'o leži ponad tih obala. Pod nogama Sarajevo, vijenac bašči i mahala. Lani, danas, dogodine, praznina je ista, slutim željno srce dovodi me da posjedim, da odšutim. Kad bih spokoj da dokučim, kročim tu na vrelo volje, dignem ruke i proučim i bude mi lakše, bolje. Ovo mjesto puno pruža, a malo čeg' je tu, sem sjena, dva kamena, jedna ruža i Trebević uspomena. Kao jeka iz daleka, kao plač za moreplovcem, ta tišina blaga neka razliježe se Alifakovcem. I molim se višoj sili da su za te bedem vjere nišani nanišanili ljepotu što nema mjere. Sve što blista dole, evo, tvoj je odraz, tvoja hvala. Pod nogama ti Sarajevo, Sarajevo nije šala.
Idila
ljepota mjeseca ramazana..