BiH
6

Zvizdić sa zvaničnicima Svjetske banke: Prioriteti BiH zapošljavanje mladih i ulaganja u energetiku

Anadolija
Napredak Bosne i Hercegovine u procesu evropskih integracija i stepen realizacije ciljeva iz Ekonomske reformske agende bile su teme današnjeg susreta predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića u Washingtonu sa izvršnim direktorom Svjetske banke Frankom Heemskerkom.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je pohvalio saradnju i rekao da je Svjetska banka jedan od najznačajnijih institucionalnih investitora u poslijeratnoj obnovi BiH i procesima tranzicije u BiH sa preko 2,4 milijarde američkih dolara uloženih u BiH. On je naglasio i značaj savjetodavne podrške koju BiH dobija u različitim oblastima.

Razgovarali su i o projektima koji se implementiraju u BiH i istaknuli vidljiv napredak u realiziranju reformskih procesa.

Izvršni direktor Svjetske banke Frank Heemskerk je naglasio da je i u narednom periodu neophodno podsticati ekonomske reforme. On je istaknuo značaj i pozitivne efekte projekta kredita za razvojnu politiku (DPL).

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je rekao da su prioriteti Bosne i Hercegovine zapošljavanje mladih i ulaganja u komunikacijsku infrastrukturu, kao i sektor energetike.