Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stid me reci da je minimalna plata u jednoj drzavi i to u Evropi u 21 stoljecu 200 eura. Zato nacionalizam zivi na ovim prostorima.
Ali bitno je da Bosnjo zalaje na Hrvatsku, a da im nema Hrvatske, 30 000 njih plus i obitelji ne bi imalo sta jest, nit lozit preko zime.
@i Hrvati laju na BiH, pogotovo njihovi politicari. Da im nema BiH ne bi imali za hljeba pogotovo Milanovic, Plenkovic i ekipa.
Ali bitno je da Bosnjo zalaje na Hrvatsku, a da im nema Hrvatske, 30 000 njih plus i obitelji ne bi imalo sta jest, nit lozit preko zime.
Da nije BIH, Hrvatska i Srbija ne bi imali gdje izvesti svoje proizvode. 4 milijarde uvozimo iz Hrvatske ribe i prva smo zemlja u svjetu koja najvise trguje sa Hrvatskom
'robe'
Al zato neradnici vrijede 5 puta vise u federaciji od radnika
"Vlast je imala sansu da koristeci nedavnih 400 miliona KM MMF finansira budžetske rizike reformskih zakona". Anere ili ne znaš ili namjerno lažeš, ali bi trebao znati da je MMF odredila ovo kao namjenske pare za pandemiju. Drugo, zašto vlada SDP-a u svoje vrijeme nije digla minimalac nego sad lagano iz opozicije handri. I treće , kako si se ti zaposlio u BHTelecom, kada uvije pričate da se tamo može zaposliti uz odobrene SDA i sa SDA knjižicom. Dosta demagogije.
Glup članak Zato je otišlo iz Hr sve sto hoće da radi
Ti se usporedjujes sa drzavom koja je u EU, NATO, jos malo Sengen i uvela €! A sta je Bej Ha? Nistaaaaa
Kakvi smo ljudi bolje nismo ni zasluzili
Treba to uraditi ali kako dalje dizati minimalac i prosjecnu platu. Treba program koji ce povecati BDP , priliv stanih investitora itd. Politicari koji ne pricaju o tim stvarima ne zasluzuju niti jedan glas.Vidite sta Irska uradi od drzave krompira , ima li u BiH politicara da mogu kopirati Irsku? Mozda ima ali su neprimjeceni od vecine glasaca kojima je bitnije mlacenje prazne slame od ekonomije i ne znaju sta je ponuda i potraznja radne snage.
Plate su robivlasnicke. Zalosno.
Ovde je uspostavljeno kontrolisano siromaštvo da bi se ljudima upravljalo preko nacionalizma, crkve i džamije. Što bi rekli , radniku je na zemlji pakao a poslodavcu (tajkunu) raj.
Glasajte za Sda ovce!
Kakav je ovo uhljeb , nista nije bio u zivotu nego babin sin
Nije tačno. Aner je u dogovoru sa SDA zaposlen u BH Telecomu.
Vi turci neznate sta bi ni gdje bi a takve na kraju svi odhebu ...suncokreti.....
auuu какаv panclain
Hrvatska je u EU papak komunistički. Ne vidi se neko blagostanje ni tamo, da vidi ne bi Hrvati emigrirali u EU I da je tako dobro., ovi nasi Bosanski katolici bi trazili dom u Hrvatskoj, a ne u drzavama EU. GRADOVI UZ MORE ZIVE 4 MJESECA U GODINE, 8 MJESECI HAMAN PA SVE ZJAPI PRAZNO, APARTMANI SE ZAKLJUCAVAJU I TRBUHOM ZA KRUHOM U EU
I ulovili se išta? Jel magla?
U njemackoj da radis normala poso 1600 700 800 e na ruke mozes normala živit, e sad ako si majmun i hoces auto od 50000e to je druga stvar
Super je to sve na papiru, ali ne može se na silu povećati plata za toliki procenat ili dolazi do kraha ekonomije. Prvo podigneš za 100KM pa iduće godine opet, sve ostalo je kreiranje dodatne sive ekonomije i raspad poštenih poslodavaca, a ne način da se smanji profit tajkunima koji izrabljuju radnike.