{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zubac: Izgraditi regionalni centar za borbu protiv terorizma

F
27.6.2013. u 17:46
2
9
Zubac: Izgraditi regionalni centar za borbu protiv terorizma
2
Zubac: Izgraditi regionalni centar za borbu protiv terorizma
U nastavku započete, uspješne međupolicijske saradnje, delegacija Austrije posjetila je danas Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA), kada je upriličen sastanak s direktorom Goranom Zubcem.
Delegaciju Austrije je predvodio Direktor Saveznog ureda za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma Austrije Peter Gridling, a sastanku je prisustvovao i ataše MUP-a Austrije u BiH Ottavio Bottecchia.

Direktor SIPA-e Zubac je prezentirao pojedinosti u vezi s dosadašnjim uspješnim funkcioniranjem Agencije, s posebnim akcentom na posljednje realizirane akcije SIPA-e u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Istaknuo je da su prioriteti Agencije borba protiv terorizma, organiziranog kriminala, finansijskog kriminala i korupcije, te je najavio nastavak najsloženijih operativnih akcija koje su započete u prethodnom periodu.

Tema razgovora bila je trenutno stanje u oblasti borbe protiv terorizma, kako u zemlji tako i u regionu, direktna razmjena obavještajnih podataka između policijskih agencija kao i modaliteti saradnje u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala, korupcije, ilegalnih migracija i terorizma.

Bilo je riječi i o izgradnji Regionalnog centra za borbu protiv terorizma za područje cijelog Balkana i šire u okviru Državne agencije za istrage i zaštitu, a delegacija Austrije je podržala ovu ideju kao i buduće zajedničko djelovanje u oblasti borbe protiv terorizma na međunarodnom nivou, saopćeno je iz SIPA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: