{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija SIPA-e u posjeti policijskim strukturama u Mađarskoj

10.5.2013. u 15:19
0
0
Delegacija SIPA-e u posjeti policijskim strukturama u Mađarskoj
0
Delegacija SIPA-e u posjeti policijskim strukturama u Mađarskoj
Delegacija Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u periodu od 5. do 9. maja, boravila je u zvaničnoj posjeti policijskim strukturama Mađarske u cilju unapređenja saradnje u oblasti borbe protiv terorizma.
Delegacija SIPA-e predvođena pomoćnikom direktora za Kriminalističko-istražni odjel, uz šefa Odsjeka za borbu protiv terorizma i trgovine ABHO, komandira Antiterorističkog tima Alfa JSP te službenika za međunarodnu policijsku saradnju SIPA-e održala je radni sastanak sa predstavnicima Centra za borbu protiv terorizma (TEK) Mađarske.

Tom prilikom se razgovaralo o trenutnom stanju u oblasti borbe protiv terorizma na međunarodnom nivou i pravcima zajedničkog djelovanja.

Na sastanku je dogovoren budući zajednički nastup i direktna razmjena obavještajnih informacija između policijskih agencija, a sve u cilju preventivnog djelovanja i adekvatnog suprotstavljanja svim rizicima koji narušavaju sigurnost građana.

U okviru navedene posjete, delegacija SIPA-e sastala se i s predstavnicima Nacionalnog biroa za istrage R.Mađarske, kojom prilikom se razgovaralo o modalitetima saradnje u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala, korupcije, ilegalnih migracija i terorizma.

U cilju uspostavljanja što bolje operativne saradnje, dogovorena je i uzvratna posjeta mađarske delegacije, tokom koje bi se predstavnici partnerske agencije upoznali za radom SIPA-e, te dogovorili dalje konkretne korake buduće saradnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: