{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SIPA nastavlja postizati izvanredne rezultate

F
28.8.2013. u 16:46
0
16
SIPA nastavlja postizati izvanredne rezultate
0
SIPA nastavlja postizati izvanredne rezultate
Foto: Arhiv
U sjedištu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) održana je danas sjednica kolegija direktora SIPA-e, na kojoj su razmatrani postignuti rezultati rada Agencije za prvo polugodište 2013. godine.
Pored direktora SIPA-e Gorana Zubca, kolegiju su prisustvovali načelnici svih organizacionih jedinica SIPA-e te predstavnici ICITAP-a.

Opšta ocjena sa sastanka je da su svi postignuti rezultati Agencije, u prvih šest mjeseci tekuće godine na nivou prošlogodišnjih, odnosno bolji u odnosu na prošlogodišnje u dijelu koji se odnosi na operativne aktivnosti nadležnih organizacionih jedinica SIPA-e, kojom prilikom je apostrofirana uspješna saradnja sa drugim policijskim agencijama i institucijama.

U proteklom periodu nadležnim tužilaštvima podneseno je 165 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima i izvršiocima protiv ukupno 516 osoba.

Zubac je izrazio zadovoljstvo i čestitao načelnicima organizacionih jedinica za postignute rezultate u ovom izvještajnom periodu, koji su daleko veći i ozbiljniji u odnosu na prethodne te najavio da će se trend pozitivnih i efikasnih rezultata u radu nastaviti.

Poseban akcent će i dalje biti na najvažnijim prioritetima Agencije, a to su borba protiv terorizma, organizovanog kriminala, finansijskog kriminala i korupcije, koju će potvrditi naredne velike i vrlo složene operativne aktivnosti SIPA-e.

Na sjednici kolegija, direktor SIPA-e se zahvalio i predstavnicima ICITAP-a na pruženoj pomoći i saradnji u borbi protiv svih vidova kriminala te održanju ugleda SIPA-e kao autoriteta kako u sigurnosnom tako i policijskom sektoru u BiH i regionu te još jednom istakao da je poštivanje zakona, prava i pravičnosti, stručnost i profesionalizam u radu misija Agencije koja će se nastaviti i u predstojećem periodu, s ciljem stvaranja sigurnijeg života za sve građana BiH, saopćeno je iz SIPA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: