{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U SIPA-i zaposleno 70 policijskih službenica

S
31.10.2013. u 17:56
0
20
U SIPA-i zaposleno 70 policijskih službenica
0
U SIPA-i zaposleno 70 policijskih službenica
Polcijska službenica SIPA-e Kristina Jozić
Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Goran Zubac rekao je da je u SIPA-i trenutno zaposleno 70 policijskih službenica, što je 12,7 posto od ukupnog broja ovlaštenih službenih lica u ovoj agenciji.
On je najavio da će se u budućem periodu raditi na povećanju tog broja, u skladu sa obavezama iz Akcionog plana za provođenje Rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a 1325 “Žene, mir i sigurnost" u BiH, saopšteno je iz SIPA-e.

Zubac je rekao da policijske službenice SIPA-e imaju njegovu podršku, kao i da podržava sve aktivnosti udruženja "Mreža žena policajaca“, čije su se članice danas u Sarajevu sastale sa policijskim službenicama Sipe i predstavile im dosadašnje aktivnosti udruženja.

Cilj sastanka bio je i uključivanje više policijskih službenica SIPA u ovo udruženje.

Na sastanku je razgovarano i o zajedničkom radu na ispunjavanju ciljeva udruženja radi poboljšanja integriteta i statusa policijskih službenica u agencijama za provođenje zakona.

Početkom 2012. godine zvanično je registrovano udruženje "Mreža žena policajaca“, sa sjedištem u Sarajevu, koje okuplja policijske službenice iz 15 policijskih agencija u BiH.

Cilj Udruženja je promocija rodne ravnopravnosti i demokratskih principa u radu policije, sa akcentom na zaštiti prava policijskih službenica, obezbjeđivanju ravnopravnog statusa i povećanju broja žena u policijskim strukturama generalno, a posebno na rukovodećim pozicijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: