Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Momak najbolji student generacije doktorat u CH koji se hvala bogu zeli vratiti u ovu napacenu zemlju, koji zeli ostaviti SVOJE ZNANJE i djeliti ga drugim,,:):):) I nadju se bolesnici koji pocnu trolati, srati,kenjati,!?
Ime tog čovjeka se koristi kako bi se i drugi uvalili na mjesta. Njemu svaka čast ali fakultet ima još 5 nauka u svom sastavu a u svaku se primio kunto i panto.
@ hplcms Doktorsku diplomu je najlakše dobiti. Pitanje je da li ti doktori nauka znaju nešto o svojoj nauci jer jedna tema doktorata ne obrađuje probleme nauke. Poslije rata nisam do danas prisustvovao odbrani neke ozbiljne teme sa ozbiljnim istraživanjem. Kod nas ima vrlo malo doktora sa objavljenim radovima. Evo pođimo od ovog dekana PMF-a. Ja ga googlam i izađe mi da je čovjek objavio jednu monografiju u karijeri i nula knjiga. Halo, nula knjiga i ti dekan jedne ustanove.....
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Cestitke ekipama koje su Bosnu i Hercegovinu predstavljale na olimpijadama iz matematike i fizike. Uspjeh je tim veci, ukoliko ga posmatramo u kontekstu cinjenice da je Bosna i Hercegovina na olimpijadi iz fizike ostvarila najbolji pojedinacni uspjeh u poredjenju sa svim drzavama bivse Jugoslavije - ove godine smo jedini sa prostora bivse Jugoslavije osvojili srebro na takmicenju iz fizike ( http://www.ipho2015.in/results )! Yes, we can :)
Dovoljno je samo reci da je Bosna i Hercegovina jedina drzava u Europi (pored Kosova) koja nije ukljucena u Eduroam sistem. Kao takva Bosna i Hercegovina je drzava ciji naucnici (mada je sasvim upitno postojanje istih u BiH) nemaju pristup nikakvoj naucnoj literaturi, naucnim radovima niti bazama podataka. Bosnansko-hercegovacki fakulteti su mahom okarakterisani nepostojanjem strucnih kadrova, profesora sposobnih i voljnih da uloze trud i da zapravo prenesu neko znanje studentima. Ono malo starijih profesora koji bi mozda nesto i mogli zapravo nece, a mlađa generacija Docenata i sad vec Vanrednih profesora nije dorasla zadatku. U skladu s tim, ni ova plejada asistenata nece uciniti nikakvu promjenu, jer, iako su mozda bili najbolji tokom svog vlastitog studija, u globalu, njihovo znanje je jako upitno. Fakultet im je pruzio neki vrlo tanak teoretski osnov klasicne nauke kakva je ona bila u doba 70tih, nez ikakve modernizacije sadrzaja, metodologije i prakticne nastave.
Ovo sto rade je komedija jer kako je moguce da iz jedne generacije 90 zaposle vec 4 asistenta, na sve to dva od njih su vanserijski studenti a ovo drugo dvoje su bili prosjecni studenti sa dobrim familijarnim vezama i naravno porijeklom koje na PMF svako zna. Dalje studenti koji realno zasluzuju da dobiju to mjesto moraju se vratiti kuci jer Boze moj njihovih 9,3 je manj od 8,0 koji jedna od ovih trenutnih ima. Zato ovo sto primaju za hemiju i mimo ovoga prevazilazi komediju o ovome se mozete informisati sa bilo kojim studentom hemihe od prve do pete godine.
"Zlatko Salko Lagumdžija iz Internacionalne srednje škole Sarajevo". Lagumdžija treći.
straydog, da znas da i jeste VELIKA vijest. Kad znam da nivo obrazovanja opada zadnjih 30 godina, onda mi ova vijest ima dodatnu vaznost. Respekt ovim mladim ljudima i onima koji ih vode.
Dobar si Rifate ali sto sda??
Zato su napravili glupost, da super odlikaši moraju radit prijemni ispit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
šta je sa ostalim studentima
kako se isplati zanje!!!!! pa samo je dobio posao da proizvodi nove studente nije to realan posao u privredi, uzas!!! i ne uzimaju se kao uzorak top studenti!!!
Zaprepašten u će je kako su ljudi kod nas neupućeni, bez obzira što im je Internet pod nosom, a trpaju se u sve. Informacije radi.Sve zemlje EU, uključujući HR, SLO,...itd suočeni su sa gorućim problemom nedostatka kadrova orijentiranih prema prirodnim naukama, naročito matematičara, fizičara. Čak je donesena rezolucija u kojoj se ističe da ovaj nivo tehnološkog razvoja nije moguće održati sa ovako malim brojem stručnjaka pomenutih profila. Prosurfate malo da vidite koliko samo u HR fali profesora matematike i fizike i ko sve predaje te predmete. Šta mislite ko treba da koristi najnovije medicinske uređaje da neće možda doktori. Naravno fizičari, matematičari. ..E sad bih postavio pitanje da li je proizvodnja tih kadrova uzaludan posao. Mi ćemo ako ovako budemo razmišljali izgledati ko Homer Simpson na smjeni u atomskoj elektrani.
@demonter_neistine tema je da ovo nije za pohvalu vec bi bila pohvalna vijest da su zaposleni tu gdje navodis da ima manjka. Isto je pitanje koliko je odrzivo svake godien primati par novih asistenata koliki god da bio manjak kadra.
"Testovi su se radili dva dana po pet sati".. eee jarane, ja sam znao raditi zadatke po dva dana bez prestanka, treci dan nisam znao gdje mi je olovka
Čestitam samo za dvoje, pošto ih lično poznajem i sasvim zasluženo a za fizičare i matematičare upišite studij na ETF-u pa da vidimo završavanje sa svim desetkama ccc Škrijelj upošljava podoban i SDA orijentisan kadar i onaj koji mora (zlatna značka), ovaj psotupak je ono što "mora" kao dekan a ne zato što želi. Još reci prošlogodišnjim i onim od prije 2 godine gdje su im pune plate i mogućnost napredovanja, ccc loše mažeš oči jarane. Zbog toga mrzim svoj fax ali sam nanizao dvije godine radnog iskustva tu i tamo po zdravstvu i privredi i ne želim na akademiju jer smo kao akademci društveno - beskorisni. Spašavaj društvo a popusti fax ;)
Evo googlao dekana. Objavio nula stručnih knjiga u karijeri, jedan udžbenik za 4 razred i jednu monografiju. Google ga poznaje kao političara. https://www.google.ba/search?hl=hr&tbo=p&tbm=bks&q=inauthor:%22Rifat+%C5%A0krijelj%22
Samo rokajte minuse i ne znate situaciju na faxu niti bajnog dekana, da vam prsti otpadnu od minusa et XD Šta mi ima predavati čovjek koji zna 3-4 vrste riba u našim rijekama i eto računa se kao ihtiolog, je li? Šta? Kako da student biologije ili hemije ima jako visoke ocjene kad za 5 godina studija imam preko 60 predmeta (od kojih većinu profe i asistenti liječe komplekse na vama) a koliko ih ima matematika i fizika? Recite o vrli komentatori neki , koliko? Jedino da si štreberčina ortodoksna i plus da moliš i ližeš se sa profama i asistentima. Svaka čast Fizičaru (onaj što se tivra iz Švice). Više mi koji nismo niti stranački niti politički podobni doprinosimo i nauci i ljudima a asistenti kmetovi profesora. Dođi malo da mi cijepaš drva i da držiš sva moja predavanja jer je meni mrsko ccc akademija nam je NULA - 0 ko kuća, sram da nas bude samo nek je podobnog kadra ccc lupajte minuse jer to je jedino što znate raditi.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pa bolje je da su dobili posao u nekoj kompaniji, a na fakultet uposliti one koji vec imaju iskustvo iz kompanija tako bi nam skolstvo bilo vise prakticno i imali bi vise koristi od njega......a ne da bude svijet za sebe tj. oaza nepotrebnog znanja koje se brzo zabooravlja....
Tako je nekad bilo. Svi radili na Institutima i tamo sakupljeli znanja i iskustva. Sad samo blebeću u prazno. Nekad je svaki fakultet u UNSA imao minimalno jedan Institut na kojem su se čeličili kadrovi i zato smo imali najbolje građevince, elektrotehničare, biologe, medicinare.... Sad smo tropa jer se struka zanemaruje a cijeni se prazno štrebanje.
Jest da je Škrijelj SDA kadar ali svaka mu čast,zaposlio je dvocifren broj studenata na PMF-u.Pravi dekan
Nek vam je sa srecom, zelim vam uspjeh u daljem radu. :-)