kako se isplati zanje!!!!! pa samo je dobio posao da proizvodi nove studente nije to realan posao u privredi, uzas!!! i ne uzimaju se kao uzorak top studenti!!!
Zaprepašten u će je kako su ljudi kod nas neupućeni, bez obzira što im je Internet pod nosom, a trpaju se u sve. Informacije radi.Sve zemlje EU, uključujući HR, SLO,...itd suočeni su sa gorućim problemom nedostatka kadrova orijentiranih prema prirodnim naukama, naročito matematičara, fizičara. Čak je donesena rezolucija u kojoj se ističe da ovaj nivo tehnološkog razvoja nije moguće održati sa ovako malim brojem stručnjaka pomenutih profila. Prosurfate malo da vidite koliko samo u HR fali profesora matematike i fizike i ko sve predaje te predmete. Šta mislite ko treba da koristi najnovije medicinske uređaje da neće možda doktori. Naravno fizičari, matematičari. ..E sad bih postavio pitanje da li je proizvodnja tih kadrova uzaludan posao. Mi ćemo ako ovako budemo razmišljali izgledati ko Homer Simpson na smjeni u atomskoj elektrani.
@demonter_neistine tema je da ovo nije za pohvalu vec bi bila pohvalna vijest da su zaposleni tu gdje navodis da ima manjka. Isto je pitanje koliko je odrzivo svake godien primati par novih asistenata koliki god da bio manjak kadra.
Prikaži sve komentare (78)