Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Haj neka štrajkuju samo oni koji su bez štele dobili posao, hoce li ih biti 10
U vremenu kad onkološki pacijenti nemaju terapiju NIP-ov direktor na prijedlog Ministra zdravstva Kantona Sarajevo Vlada Kantona Sarajevo, na sjednici održanoj 25.04.2024. godine, donijela je odluku o davanju saglasnosti za uvećanje plaće do 30% od osnovne plaće, direktoru Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo Muameru Kosovcu.
Jesul to oni isti zdravstveni radnici koji primaju mito da forsiraju otrovne vakcine koje im distribuira zlocinacka organizacija WHO
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Narod počne cijeniti zdravstvene radnike kad legnu u bolnicu
U vremenu kad onkološki pacijenti nemaju terapiju NIP-ov direktor na prijedlog Ministra zdravstva Kantona Sarajevo Vlada Kantona Sarajevo, na sjednici održanoj 25.04.2024. godine, donijela je odluku o davanju saglasnosti za uvećanje plaće do 30% od osnovne plaće, direktoru Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo Muameru Kosovcu.
cuj? a to je njihov posao nisam im ga ja birao niti sam ih natjerao… imaju dobre plate, dezure, rade vrlo malo efektivno to su lako doakzive cinjenice…. velika vecina ne zaradi ni pola plate
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A ostali kao zadovoljni odnosom vlade, vlada koje građanima nisu isplatili sudske presude stare 15 godina, polako u red.
Pa treba doktorima dati platu ali imamo još visoko obrazovanih sa jakim fakultetima pa nebi bilo fino doktorima dati a drugim ne, jer I kad smo zdravi treba da živimo normalno.
Ma svi ti jaki fakulteti ne mogu medicini vode nositi
Ima finih doktora i doktorica, sestara, kapa dole. Ljubaznost, finoća. Ali prvo treba istrijebiti pojedine neradnike gdje kad dođeš, gledaju te kao gnjidu neku a ne čovjeka. Odvratno se odnose i deru se na svakoga. Opravdano kada ima bezobraznih pacijenata, ali nije svako takav.
Kontaktirajte bivšeg direktora Domova zdravlja Abela (SDP), on je rekoše na snimku veći i od Boga, ON VAM MOŽE ZAVRŠITI TU ISPLATU 😂🤓
Ne dao Vam Bog da vam zatrebaju ovi nasi doktori
Prosjek plata ljekara u KS je izmedju 3500 i 5000 KM. Cisto da znate. Sjeme Vam se zatrlo.
A nezaposlene koji ne mogu prismrdit budzetu jer nemaju stele ko ebe, niko od ovih doktora nije bez stele upao garantujem
hajde vise i vaseg marifetluka! cekas 3h da te doktor prozove , umres dok dodjes na red , velike su vam i te plate
Ytrajkuju prosvhetari iako im je povecana plata za 26% ,strajkuju ovi neradnici iz zdravstva a komunalna privreda suti i zadovoljili se s 8% povecanja plate nakon 10 godina
pa vecina je stela ovdje dobila posao. prinjerice nedavno zov3m hitnu I umjesto da ti osoba na tel pomogne njen Glas I ton prij3 svega je zvucao kao salterusa total totalno nezainteresovana I savjet naravno uzumte taxi. fuj
Jel opet SDA kriva? Imal nam gdje onog bjednika sa Sokbunara? "Čaršijskog djeteta".
Nemojte molom vas da se pravite budale, imate odlicne plate, radite do 2, uzmate gdje stignete, dezure … nikakvu uslugu ne prizate za taj novac, da li va sje stid ?
Vecina odgovorno i savjeano radi svoj posao, a usluge koje pruzaju tacnije pruzaju ozdravljenje svojim pacijentima se trebaju i vise nagradut nego sto je to trenutno. Nije ni cudo sto napustaju nasu domovinu s obzirom kakve uslobe imaju.
Lazes, ne radite nista a imate ekstra primanja…
Oni prije su krivi.
Hocemo Seb na celo sindikata
A ko je Seb? Frljo nije znao odgovoriti na jednostavno pitanje "ko je Seb"! Ili na engleskom " who the fuck is Seb"?
Zdravstvo u KS je potpuno devastirano jos od vremena SDA, pa preko DF i Amele Sofic do SDP Vranica koji je vakcinisao ministre u Vladi KS uz jos mnoge katastrofalne poteze pa do ovoga sada Hasanovica gdje nam onkoloski pacijenti umiru zbog nedostatka citostatika bas kao i dijabeticari zbog nedostatka lijekova.. Reorganizacija cista NULA i pored datih obecanja. FUJ !