Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sramota je da Forto dezerter ima veću plaću od liječnika
Ili Bake diverzant npr.
Ili Dino Konaković električar , da ima veću platu od ljekara
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Podrska. Dok ne budu zadovoljni platama, nece ni raditi kvalitetno. Kako rade na zapadu?
Generalno će raditi isto, plata nema baš velikog utjecaja na kvalitet rada. Ko je naučio raditi on će i raditi a ko je zabušavao on će i dalje zabušavati. Stara seljačka poslovica kaže "šibaj vola koji vuče " onog lijenog ti je džaba šibati.
Zato nam se Forto liječi u Albaniji, Katica u Turskoj, Vranić ,familija Uk , Ćudić u Srbiji,
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pojedini i ne zaslužuju da se zovu zdravstvenim radnicima, a i oni će imati benefite kao ostale kolege im.
Samo da ne pocnu prije 1
Niko neradi manje od njih,zdravstvo dno dna
Pacijenti kažu joooj nismo znali da sestre ovoliko rade u bolnici, ne bi ti ja radio ovaj posao za 5000km, obično im je komentar kad se nađu u ulozi pacijenta, 2.70km je fakat mizerna satnica
Hej onaj iz Nepala došao ovdje da hamala po građevini i ima smještaj, 3 obroka i 1800KM.
.ater vam vašu neradnicku, hoćete da medicinska sestra ima platu kao inženjer. Osnovna plata med sestre blizu 1.300 KM. Kako vas nije stid naroda, usluga vam nikakava. Sve doprinose od zdravstva pojedete u plate.
mogu li ja kako svoje doprinose od zdravstvenog preusmjeriti u privatni sektor? Svako i idem za sve privatniku. Evo otvaraju se i dvije bolnice u Sarajevu. Moji doprinosi ne mogu pokriti neradnike u javnom zdravstvu. Čast izuzetcima ali takvih je možda 15%.
Mozda je to i krajnji cilj, samo sta ce ljudi koji su cijeli zivot radili a od toga nemaju nista ili oni koji imaju VSS a brmaju posao niti ga mogu naci jer nemaju konekcije?
otisle pare u gtrs tesko....
NE IZLAZE NA PROTESTE STO IM NA CELU STOJI ZENA SA LAZNIM DIPLOMAMA, ALI ZA KOJU MARKU VISE SVI SU TU. NE DAJTE IM NI CENAT VISE, SVAKAKO MORAMO DATI KOVERTU DA NAS PAZE.
Dezure nisu plata. U KS dezura oko 20% zdrav. radnika. U dezuri jedna osoba radi posao dvije osobe 24 h. Narusava svoje zdravlje razbijanjem bioritma, odsustvuje od porodice, spava u neuslovnom prostoru… Plate bez dezura, pogotovo mladim doktorima su jedva preko 2000 KM, a kvadrat stana u Sarajevu 3500 KM. I onda zelite da ocuvate javno zdravstvo. S druge strane ako zdravstvo ode u privatno, svako ko ne bude imao para da plati, neće se ni liječiti.
Čuj spava u neuslovnom prostoru? Neće valjda spavati na poslu i još biti plaćen za to?
Konstantno su vam povecavali plate u zdravstvu KS , neznam sta sad hocete , drugi svi su ispod svih standarda plata za razliku od vas !
Sramota je da konjicka konjska glava ima veca primanja od doktora.
Sta na ovo kaze mlada Crnogorska Cobanica Sabija sa laznim diplomama kupija mi djedo diplomu
Vjerovatno ih je nazapošljavanjo bruka preko veze i nepotrebnih kadrova. Jednostavno, otpustite 200 radnika koji su zaposleni preko štele i višak su a tih 350.000 KM+ rasproedite na ostale i to je to. Svi zadovoljni i bolje će raditi.
Generalno plate treba povecati samo medicinskim sestrama i tehnicaeima na klinikama i to samo onima koji rade u turnusu tj. dezuraju.Do 16 sati privilegovane sestre se guraju po klinikama a poslije 16 sati ostaje jedna eventualno dvije sestre sa 20 i vise pacijenata o kojima se moraju brinuti.