Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hajde lagano vratite se u kladionice, kafice i tople ascinice. Poneki moye da se vrati u ybunj da saceka nekoga s golfom 2 ili BMW da dobije cvaju za bureka..
Samo ako je BMW starija tipa, u ove nove ne smiju ni da zagledaju
Vratite se....na biro... I tako vam polovini treba otkaz podijeliti jer ste gori lopovi od dilera a druga polovina je nepismena i neobrazovana. Daj boze da dva razreda skole imate. Na biro pa tamo strajkujte.
u potpunosti se slazem s tobom. Nema vise smisla i najgore da su oni jedini.
Pa zavrsi srednju skolu s dvojkom ili trojkom ( tad babo okrene dva janjeta) u nekoj zabiti i onda postane policajac tako je od pamtivijeka
Mamicu vam pokvarenu, vi biste poseban zakon o penzionisanju, da budete privilegovani u odnosu na sve ostale zaposlene, a već imate benificirani staž! A, da ne govorim kako "služite narodu" ispijanjem kafa, viseći u kladionicama i udaranjem običnog čovjeka i radnika, kada protestom traže svoja prava, da biste zaštitili "prava" nekog moćnika, tajkuna ili političara!
Valjda ce se peobuditi svjesti da i policija bude malo postenija, slazem se da treba da imaju veca primanja ali i da im proradi dio u mozgu koji prima informacije na koji nacin se obavlja policijski posao i koliko policajac mora biti moralan.
A jeste i vi neka vlast1 Upadnete unutra, građani još malo dodaju i Vladu Federacije pravac na sud, a tamo sude penzioneri, radnici, zdravstveni radnici, studenti ( onih iz SDA i HDZ-a nebi bilo - prvi bi kidnuli. A i nisu za bilo kakve promjene). Tek šta pisati i o borcima, ne borcima uhljebima i generalima!
Koja su oni posebna kasta. Pored sto imaju pravo na benificirani staz. Neka usporede sve druge prosjecne penzionere iz realnog sektora, koji su sigurno daleko teze ostvarili prava na penzije.
I ovi razni protesti su postali lakrdija. Malo izađu, nekima malo nešto obećaju, nekima čak i ispune ali za par godina i dan eventualno dva protesti i onda nazad. Izgleda da je svima dobro, nikome ne škripi, ne manjka. Samo je nepoznato ima li toliko uhljeba koji ne izlaze na proteste ili je svima dobro ili nedostaje hrabrosti. Ili je većina zapala u potpuno beznađe. Ma samo neka be ne puca, stara floskula, pa makar hljeba i luka svaki peti dan..
Raznim vrstama pritiska lobija, udruzenja, strajkovima, pjesacenjima i nosanjem zastava, sarenim i laznim parolama se pravi i kroji poredak i nepravedni zakoni i zakraznih pa oni o PIO, kao sto je i ovdje slucaj. Uniformisani policajci vrse pritisak, sto je nedopustivo jer uniforme su predvidjene za sasvim drugu namjenu, a nikako za ovakvu zloupotrebu.
Sto prije nek se vrate jer ce radoncic poslat svoj olos da ugusi mupbunu
udri ga Mehmede, udri ga Mesa..... sve su Nadrealisti ovo znali prije 27 godina...
ko je obezbjedjivao ove proteste? vojska?
SVE SEOSKE NJUŠKE 100%
Ovo bezobzirono povoljno penzionisanje na kraju će ovou državu pretvoriti u Zimbabve, gdje su se tzv. veterani, nakon što su svojim priviliegijama iscrpili ekonomiju, počeli glođati međusobno- bara je postala premala za sve krokodile. Izabrali su fin tajming, pred izbore. Prošli put je to uspjelo onima što su otpušteni iz OSBiH i penzionisani sa 40 godina života u prosjeku. Sramota je da ja, bolestan, sa stentovima zarađujem platu onima koji su od 92 do 95 bili isto kao i ja.
Malo im 10-20 maraka svako zaustavljanje auta....stoka debela
Nije mi jasno otkud na amblemu simbol europske zajednica, a nismo članica?!?!? Pa logičnije je da je simbol sva tri naroda ili zastava federacije...
Ovi policajci su gori od svih lopova i dilera. Uzimaju na sve strane i opet im ne valja! Ma neka vas bude sram i stid! Bando!
Nisu policajci krivi, kriv je sistem koji ne postoji.