Napuštaju skup
17

Završeni protesti policajaca pred Parlamentom FBiH: Vratit ćemo se ako ne ispune naše zahtjeve

Piše: I. Č.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Završeni su protesti sindikata policije pred zgradom Parlamenta Federacije BiH, koji traže bolje uslove penzionisanja, a sa skupa je poručeno da će se prekosutra vratiti ponovo ukoliko jedan od njihovih zahtjeva ne bude usvojen.

Predstavnici Unije samostalnih sindikata policije FBiH i Sindikata policije Kantona Sarajevo predali su, kako su to na skupu istakli, dva amandmana na protokol Parlamenta Federacije BiH u nadi da će oni biti provedeni.

Mirza Hadžiabdić, član Upravnog odbora Unije samostalnih sindikata policije FBiH i predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo, poručio je sa današnjeg skupa da će se sutra ponovo vratiti ukoliko jedan od njihovih zahtjeva ne bude usvojen.

Mirza Hadžiabdić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Mirza Hadžiabdić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

"Jedan od amandmana koji smo predali na protokol podrazumijeva da se lični koeficijent policijskih službenika množi sa 1,3, a drugi podrazumijeva da se Parlament obaveže da prelaznim odredbama propiše dva stava u jednom članu, gdje će stajati da će se pitanje penzionisanja urediti posebno Zakonom o policijskim službenicima", kazao je Hadžiabdić.

Podsjećamo, osim predstavnika Saveza sindikata policije i uposlenika MUP-ova u FBiH, koji su organizatori skupa, protestima su se pridružili i drugi policijski službenici sa svih nivoa, kao i predstavnici Sindikata solidarnosti i radnici Fortune.