{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena 18. sjednica Vlade Federacije BiH

F
20.8.2015. u 17:45
0
6
Završena 18. sjednica Vlade Federacije BiH
0
Završena 18. sjednica Vlade Federacije BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici koja je održana u Sarajevu, utvrdila i Parlamentu FBiH uputila Nacrt zakona o policijskim službenicima Federacije BiH, kojim se reguliraju pitanja koja nisu obuhvaćena sadašnjim zakonom i preciziraju neka nejasna rješenja.
Utvrđen je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u organima vlasti u Federaciji BiH, te Prijedlog zakona o državljanstvu Federacije BiH.

Na današnjoj sjednici je usvojen tekst Izjašnjenja povodom Prijedloga 22 delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH za izglasavanje nepovjerenja Vladi Federacije BiH.

Na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta, donesene su odluke o programima utroška transfera iz Budžeta FBiH namijenjenih Fondu za izdavaštvo i Fondu za bibliotečku djelatnost FBiH.

Danas su razmatrane i prihvaćene informacije Federalnog ministarstva finansija o izvršenju Budžeta FBiH i o ostvarenju javnih prihoda u FBiH za prvo polugodište 2015. godine.

Vlada je usvojila godišnji konsolidovani izvještaj interne revizije u javnom sektoru u Federaciji BiH za 2014. godinu, te prihvatila i objedinjeni izvještaj Federalne uprave za inspekcijske poslove o izvršenim inspekcijskim nadzorima odobrenih poticaja u poljoprivredi, uz određene zaključke.

Također je prihvaćena Informacija o stanju sigurnosti na području Federacije BiH za period januar-juni 2015. godine, sačinjena povodom inicijative Kluba SDP-a za održavanje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: