{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu počela sjednica Vlade FBiH

F
9.7.2015. u 12:37
4
14
U Sarajevu počela sjednica Vlade FBiH
4
U Sarajevu počela sjednica Vlade FBiH
Prednacrt zakona o poljoprivrednoj organskoj proizvodnji kojim se pravno uređuje ova oblast i prati razvoj organske proizvodnje je na dnevnom redu sjednice Vlade Federacije BiH koja je danas počela u Sarajevu.
Vlada će razmatrati i Prijedlog odluke o utvrđivanju obavezujućeg uputstva o primjeni Uredbe o vršenju ovlaštenja u privrednim društvima s učešćem državnog kapitala iz nadležnosti Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovom odlukom su uređuje postupak i način na koji ministarstva iz tačke II Liste privrednih društava u kojima Vlada Federacije vrši ovlaštenja na osnovu državnog kapitala iz nadležnosti Federacije BiH, a koja je sastavni dio Uredbe, postupaju prilikom pripreme prijedloga potrebnih akata za provedbu materijalnih zakona i Uredbe za sjednice Vlade FBiH.

Federalna vlada razmotrit će i Dokument okvirnog budžeta Federacije BiH za razdoblje 2016 - 2018 godina koji je izrađen u skladu sa Zakonom o budžetima Federacije BiH i koji predstavlja preliminarni Nacrt budžeta Federacije BiH za 2016. godinu, kao i projekcije budžeta za 2017. i 2018. godinu.

Na dnevnom redu je i Prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o mjerilima za obračun naknade za korištenje cestovnog zemljišta i naknade za obavljanje pratećih djelatnosti na autocestama i brzim cestama u Federaciji BiH.

Danas će biti razmotreni i izvještaji o radu Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH i Federalnog zavoda za zapošljavanje za prošlu godinu.

Vlada FBiH na dnevnom redu ima i Informaciju Federalnog ministarstva pravde o statusu primjene i uvjeta za početak rada posebnih odjela Vrhovnog suda Federacije BiH i Federalnog tužilaštva Federacije BiH.

Federalna vlada bit će upoznata s Godišnjim izvještajem o napretku (praćenje provođenja Revidiranog akcionog plana 1 Strategije reforme javne uprave u Bosni i Hercegovini) za period januar - decembar 2014. godine, s preporukama prioritetnih aktivnosti i Godišnjim finansijskim izvještajem Fonda za reformu javne uprave za prošlu godinu, a razmotrit će i Informaciju o aktivnostima u procesu reforme javne uprave.

Na dnevnom redu današnje sjednice je i više kadrovskih odluka i rješenja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: