BiH
0

Počela 22. sjednica Vlade FBiH

FENA
Članovi Vlade Federacije BiH će se na sjednici, koja je danas počela u Sarajevu, izjasniti o Nacrtu izmjena i dopuna Budžeta FBiH za 2015. godinu, kao i o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju Budžeta.

Vlada Federacije BiH će razmatrati Akcioni plan 2015.-2018. godina za provođenje Reformske agende koji utvrđuje precizne aktivnosti, izvršioce i rokove za realizaciju ciljeva iz ovog strateškog dokumenta. Riječ je o svojevrsnom provedbenom aktu Reformske agende kao ključnog dokumenta u procesu evropskih integracija, a kroz veliki broj aktivnosti koje treba provesti u naredne tri godine, Vlada FBiH jasno preuzima svoj dio odgovornosti za ovaj posao.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti federalnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za potpisivanje Sporazuma o saradnji između resornih ministarstava zemalja jugoistočne Evrope na području šumarstva i drvne industrije, čiji je cilj stvaranje snažne regionalne mreže znanja, iskustava i sektorskih aktivnosti u ovoj oblasti.

Planirana je i rasprava o Konačnom izvještaju o reviziji finansijskih izvještaja Vlade FBiH za 2014. godinu. Federalni zavod za agropedologiju upoznat će Vladu o rezultatima dodatnih istraživanja u zagađenom području donjeg toka rijeke Spreče, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.