{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Reformska agenda na sjedinici Vlade FBiH

F
27.7.2015. u 11:29
0
8
Reformska agenda na sjedinici Vlade FBiH
0
Reformska agenda na sjedinici Vlade FBiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Federacije BiH će se, na sjednici koja je danas počela u Sarajevu, izjasniti o nacrtima izmjena i dopuna Budžeta FBiH za 2015. godinu i Zakona o njegovom izvršenju.
Prethodno će biti razmatrana Informacija Federalnog ministarstva finansija o aktivnostima na izradi izmjena i dopuna Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2015. godinu.

Za današnju sjednicu je predloženo i donošenje Odluke o davanju saglasnosti na Reformsku agendu za Bosnu i Hercegovinu, te o davanju ovlaštenja federalnom premijeru Fadilu Novaliću za potpisivanje ovog dokumenta.

O prioritetima reforme razgovarano je na Jahorinskom sastanku 11. maja 2015. godine s međunarodnim financijskim institucijama (MFI) i EU.

Vlada Federacije BiH je već na 10. sjednici, održanoj 9.6.2015. godine, dala saglasnost na tekst Reformske agende, ali je tada izostala saglasnost Vlade Republike Srpske.

Reformska agenda utvrđuje glavne planove Vijeća ministara BiH i entitetskih vlada za socijalno-ekonomske i s njima vezane reforme.

Predviđeno je razmatranje i Preporuka Evropske komisije u oblastima bankarstva, osiguranja i drugih finansijskih usluga, prava privrednih društava, računovodstva i revizije, javnih nabavki i koncesija, prava intelektualnog, industrijskog i trgovinskog vlasništva, prava poslovnog nastana (sloboda registracije sjedišta poslovanja) i slobode pružanja usluga konkurencije, kao i državne pomoći javnih preduzeća.

Vlada FBiH bi, kako je predviđeno dnevnim redom, trebala donijeti zaključke koji se odnose na naknade za članove Upravog odbora Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: