BiH
0

Počela 8. sjednica Vlade Federacije BiH

Klix.ba
S ciljem njegovog usaglašavanja s propisima drugih nivoa vlasti u BiH, Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati Prednacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj reviziji u javnom sektoru u FBiH.

Namjena Zakona je osiguranje funkcionisanja i efikasnog sistema finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru, a posebno funkcionalno nezavisne unutrašnje revizije, te namjensko, svrsishodno i zakonito korištenje javnih sredstava za ostvarivanje utvrđenih ciljeva.

Na dnevnom redu su, uz ostalo, Prijedlog odluke o usvajanju Programa sanacije posljedica poplava, erozija i bujica na vodnom području rijeke Save tokom 2014. godine, te izvještaji o aukcijama trezorskih zapisa i obveznica Federacija BiH.

Članovi Vlade će se izjasniti o Izvještaju o radu i Finansijskom izvještaju Fonda za studentske zajmove FBiH za 2014. godinu, te o Izvještaju o prošlogodišnjem radu Komisije za koncesije FBiH.

Dnevnim redom predviđeni su i izvještaji o radu Agencije za bankarstvo FBiH za 2014. godinu s informacijama o bankarskom i mikrokreditnom sistemu, te o sektoru lizinga u FBiH.

Agencija za privatizaciju u FBiH upoznat će Vladu s rezultatima kontrole izvršenja obaveza iz kupoprodajnih ugovora u postupku privatizacije sa stanjem na dan 31.12.2014. godine.

Bit će razmotren i Izvještaj Federalne uprave civilne zaštite i Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH o utrošku doznačenih sredstava za pomoć područjima pogođenim prirodnim nesrećama - poplavama i klizištima, iz sredstava Budžeta Federacije BiH za 2014. godinu, saopćeno je iz Press službe Vlade FBiH.