{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela 8. sjednica Vlade Federacije BiH

2.6.2015. u 10:47
0
14
Počela 8. sjednica Vlade Federacije BiH
0
Počela 8. sjednica Vlade Federacije BiH
S ciljem njegovog usaglašavanja s propisima drugih nivoa vlasti u BiH, Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati Prednacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj reviziji u javnom sektoru u FBiH.
Namjena Zakona je osiguranje funkcionisanja i efikasnog sistema finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru, a posebno funkcionalno nezavisne unutrašnje revizije, te namjensko, svrsishodno i zakonito korištenje javnih sredstava za ostvarivanje utvrđenih ciljeva.

Na dnevnom redu su, uz ostalo, Prijedlog odluke o usvajanju Programa sanacije posljedica poplava, erozija i bujica na vodnom području rijeke Save tokom 2014. godine, te izvještaji o aukcijama trezorskih zapisa i obveznica Federacija BiH.

Članovi Vlade će se izjasniti o Izvještaju o radu i Finansijskom izvještaju Fonda za studentske zajmove FBiH za 2014. godinu, te o Izvještaju o prošlogodišnjem radu Komisije za koncesije FBiH.

Dnevnim redom predviđeni su i izvještaji o radu Agencije za bankarstvo FBiH za 2014. godinu s informacijama o bankarskom i mikrokreditnom sistemu, te o sektoru lizinga u FBiH.

Agencija za privatizaciju u FBiH upoznat će Vladu s rezultatima kontrole izvršenja obaveza iz kupoprodajnih ugovora u postupku privatizacije sa stanjem na dan 31.12.2014. godine.

Bit će razmotren i Izvještaj Federalne uprave civilne zaštite i Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH o utrošku doznačenih sredstava za pomoć područjima pogođenim prirodnim nesrećama - poplavama i klizištima, iz sredstava Budžeta Federacije BiH za 2014. godinu, saopćeno je iz Press službe Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: