Svećenik Franjo Topić
0
"Zašto ne želim mjesto gradonačelnika"
Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hoce cova da i dalje guzi malu djecu katolicku...a SDA bi htjela po YU sistemu da zadovolje druge pa evo mi necemo jer mi i ne volimo sami sebe i neka bude drugi nama boss...tako su valjda navikli...ma u kurcu smo mi...ne mogu da shvatim da su u tom SDA sve idioti...Neka predloze Topica za predsjednika SDA i druge sokce, vlahe, cigane u IO i GO...nije mi Bakir jasan uopce...Ma sta je cudo kada kazu da nismo mi MI i da bosanski jezik ne postoji kada je hiljade \"nasih\" tvrdilo da je to bas tako kako i tvrde...
... jos se nije rodio ko je narodu ugodio...
Najbolja bi i bila opcija da na vlast dodje neki kao ovaj Drogba pa da vam se jednom jebe pleme do kraja!!
@ Drogba QRCA, QRCA, QRCA mi se napushi TI, TI, TI (chorus x 5) Ouh yeah
Drogba. Glup si ko konj. Trebaju sintori da te pokupe gdje na ulici. Vidis da si podivljo. Hajvancino.
Jebo ga onaj ko ga predlozi ma mars sa njim i nismo mi glasali za to...SARAJVO zasluzuje pravog bosnjaka a kome se ne svidja neka vozi traktor...ni nase niko ne pita nigdje hajde vozi...ovo je od rjedjih gluposti SDA predlozila vlaha pardon sokca...idemo mi u kurac....Ma ja bih da predloze MENE pa davide sta ce biti sa srbima i komunjarama a i ciganima i mjesancima...znate gdje ce biti...u KURCU....nigdje...a ni SA X ni oslobodjenje SB DANI itd
Jes vala Njofra vise ne bi nista mogao ukrasti iz prostog razloga sto je sve do sad vec pokrao sto se pokrasti dalo. Lopovi guraju lopove, jedni druge tapsu po ramenu da su postenjacine. Pateticno mi je kako se to ofirno radi i ovdje na Sarajevo-x.
pametan covjek koji ima savjest a i obraza...ne bi mogao krasti ni lagati...pa bolje da se okani...al steta velika za BIH..steta steta steta...:(((((
Supruga Ilije Jurišića: Razočarana sam Tihićevom posjetom Beogradu Spasoje Tiihic u Brizi za Jurisicem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stoja Jurišić supruga gospodina Ilje Jurišića je za Svevijesti.ba, u telefonskoj izjavi, kazala da je razočarana Tihićevom posjetom Beogradu u kojoj, kako kaže, ne zna o čemu je razgovarao sa Borisom Tadićem, ali o njenom suprugu zasigurno nije. To joj je potvrdio suprug Ilija kojeg je jučer posjetila u zatvoru u Beogradu. Ona još dodaje da se inače mediji i zvaničnici rijetko raspitivaju za ovaj slučaj osim kada je on aktuelan, a žalosno je to da ni u ovoj situaciji par dana prije početka suđenja gospodin Tihić nije kazao ni riječi o slučaju. Gospođa Jurišić kaže: „Tihić je mogao, i to ga ništa ne bi koštalo, pitati gospodina Tadića šta je sa našim sugrađaninom, makar to\". Sinan Alić predsjednik Fondacije istina, pravda, pomirenje nam je kazao da je sramotno da se jedan visoki državni zvaničnik kao što je Sulejman Tihić u susretu sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem nije raspitivao za državljanina BiH Iliju Jurišića. On dodaje da je Tihićeva nezainteresiranost za svog državljanina nenormalna,i u slučaju da je to neki ratni zločinac, što Iljia nije, te da bi predstavnik bilo koje druge zemlje makar upitao za zdravlje svog zemljaka. Podsjetimo, Iliji Jurišiću danas je nastavljeno suđenje Pred Vijećem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu. Jurišić je optužen za učešće u napadu na kolonu JNA tokom povlačenja iz Tuzle 1992. godine. Jurišića optužnica tereti da je, kao pripadnik rezervnog sastava policije MUP-a BiH i visoki starješina u opretativnom štabu Službe javne bezbjednosti, \"izdao nalog za otvaranje vatre na kolonu JNA kada su poginula najmanje 92 vojnika, ranjena najmanje 33 i uništen veći broj vojnih i sanitetskih vozila\". Jurišić je na početku suđenja 22. februara ove godine negirao navode optužnic
KOJA BLAMAZA BIMAZA I MINDER JADOVA NESPOSOBNJAKOVICA Jadna je drzava sa OvimSpaspjem tihicem i njegovih Doguznika Citajte narode blamazu nase Tihog Spasoje Cetnikos Agentos! U kontekstu izbora novog gradonačelnika Grada Sarajeva, predsjednik SDABiH Sulejman Tihić danas je u Sarajevu razgovarao s dr. Franjom Topićem pri čemu je Topiću i zvanično ponuđena kandidatura na ovu funkciju. Kazavši kako je uistinu počastvovan ovim prijedlogom, Topić je pojasnio da on kao svećenik Katoličke crkve ne može biti imenovan na svjetovne pozicije. Sastanku su prisustvovali potpredsjednik SDABiH Bakir Izetbegović i generalni sekretar SDABiH Amir Zukić, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDABiH.
Koja blamaza minder nesposobne uhljup hapi stranke SDA i koji autogol i sramota boanjckom narodu..Minderasi toliko ste jadni da nam se gadite vasim licimjerjem.sada ste izgubili moralmo Mostarsko gradonacalnicko mjesto koje ste pravno gledano dobili najvecim brojem glasova biraca koji su avm ih povjerili i odmah se razocarali sludjenim postupcima i njihovom izdajom nagodbi i manipulacija sa lukavim latinima HDZ-A Minderasi recite narodu koliko novca i koje investicije stranog kapitala ste unijeli u BiH nemojte racunati humanitarne donacije i socijalna prosjacenja ratno-poratnog perioda koje su najvecim dijelom zavrsili u vasim dzepovima,Aglucima,Gadlucima i Beglucima nekoliko vas minderaskom hapaskio mafijaskih familija . Topic je trebao da popravi vas jad i mesposobnost a i legalizaciju da nam pocnu sutra biti efendije gradonacelnici i Minsistri ocito im je veliki apetit i slab profit vodjenja dzemata.Gdje su nam mladi koji se bez posla i buducnosti ubise drogama kojima je vi prodajete smece iz prvih safova laznih obraza i pogane duse . Bravo Topicu neka si ponizio ove uhljupe koji unistavaju svoj narod ruseci sve druge samo zbog svoje fotelje i mindera sveteci svojim kaolicionim cinicno partnerima i cuvajuc svoje mindere po svaku cijenu i ostat ce mo bez drzave i svega zbog ovih minder jadova i gadova. Mladi bjeze od vas i vaseg vodjenja drzave vi ni carsiju ne znate srediti pogledajte parkove trotoare,bezvlasce i anarhija koje ruglo od svega . Milon vrata i minderluka treba posjetiti podplatiti da bi izvadio najposranije cage ili uvjerenje i dani izgubiti dok ih sve pohvatas da se smiluju da ti nesto naprave za novac kojim ih debelo tovimo. Nesposbne izdajnike na smece unistili su ideju i smisao SDA. Odvojite rad od nerada znanje od neznanja sposobne od nesposobnih.Ne mojte se vise gurati u prve safove tragovi vam toliko smrde da je iza vas klanjati ogavno i imamo nagon na pvracanje zbog vas iz prvih safova perete tijelo a dusa vam smrdi cinizmom dvolicjem i arogancijom i samozadovoljstvo blagostanja manipulisuci neosvescenim masama i neobrazovanom siromasnom rajom. Pametni i razocarani bjeze od vas i iz zemlje koju opropastavate gotovo 20 godina.
Jos uvijek?? Involvirani su sad vise nego ikad! Bosna je klero- & kleptokracija!!! Da nije bilo rata Franjo Topic bi bio anonimus.
Ima pravo što je odbio i nije mjesto ljudima iz vjerskih krugova da se bave politikom. Bavili su se previše devedesetih godina i hodže i popovi i svećenici, pa vidimo rezultate njihove politike. Na žalost još uvjek su previše involvirani u politiku i zato je Bosna još zatrovana mržnjom i netrpeljivošću.
\"ma dobro, ali mogao je vala odmah reci da ne zeli poziciju a ne da se ljudi loze bezveze danima\" ma njofra je to, fini ciko, nema on oraha u dzepovima, nikako, zato ga sda i gura, sve postenjacina do postenjacine.
jebo ovo sve.SUTRA SARAJEVO DERE ZELJU..................................