{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Zašto ne želim mjesto gradonačelnika"

F
7.11.2008. u 13:25
0
33
"Zašto ne želim mjesto gradonačelnika"
0
"Zašto ne želim mjesto gradonačelnika"
Foto: Večernji.hr
U povodu ponuđene kandidature na mjesto gradonačelnika Sarajeva, javnosti se saopćenjem obratio predsjednik HKD "Napredak" Franjo Topić.
U saopćenju je istakao da je, kada je dobio ponudu, istu i odbio iz više razloga.

"Bez obzira što mi kao svećeniku to nije kompatibilno i da nije tog crkvenog propisa, nikad to ne bih prihvatio iako visoko cijenim funkciju prvog čovjeka i to glavnog grada", kazao je Topić.

Dodao je da je počašćen što mu je SDABiH ponudila kandidaturu te je uz zahvalu predsjedniku SDABiH Sulejmanu Tihiću i svima onima koji su mu htjeli povjeriti ovu visoku i značajnu funkciju u gradu Sarajevu naveo da je kandidatura priznanje Crkvi i svećenicima, Napretku i svima koji mu pomažu u radu.

"Iako ovo može biti krivo shvaćeno, ali najvažnija je činjenica da, osim drugih, 90 posto anketiranih bošnjačkih građana Sarajeva podržava moju kandidaturu za gradonačlenika. U podršci je posebno bila glasna "udruga taksista" što je novinare HTV-a iznenadilo", stoji u saopćenju.

Topić je zahvalio i kardinalu Vinku Puljiću koji je, kako navodi Topić, bio u toku, ali nikada nije vršio nikakav pritisak te mu je bilo drago da je jedan svećenik dobio čast biti na čelu glavnog grada.

"Ne ulazeći ni u kakve stranačke igre koje su uvijek prisutne u ovakvim slučajevima, želim reći da je SDPBiH, iako vrlo zainteresiran za mjesto gradonačelnika, ipak prema meni bio vrlo korektan", kaže Topić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: