{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Zašto ne želim mjesto gradonačelnika"

F
7.11.2008. u 13:25
0
33
"Zašto ne želim mjesto gradonačelnika"
0
"Zašto ne želim mjesto gradonačelnika"
Foto: Večernji.hr
U povodu ponuđene kandidature na mjesto gradonačelnika Sarajeva, javnosti se saopćenjem obratio predsjednik HKD "Napredak" Franjo Topić.
U saopćenju je istakao da je, kada je dobio ponudu, istu i odbio iz više razloga.

"Bez obzira što mi kao svećeniku to nije kompatibilno i da nije tog crkvenog propisa, nikad to ne bih prihvatio iako visoko cijenim funkciju prvog čovjeka i to glavnog grada", kazao je Topić.

Dodao je da je počašćen što mu je SDABiH ponudila kandidaturu te je uz zahvalu predsjedniku SDABiH Sulejmanu Tihiću i svima onima koji su mu htjeli povjeriti ovu visoku i značajnu funkciju u gradu Sarajevu naveo da je kandidatura priznanje Crkvi i svećenicima, Napretku i svima koji mu pomažu u radu.

"Iako ovo može biti krivo shvaćeno, ali najvažnija je činjenica da, osim drugih, 90 posto anketiranih bošnjačkih građana Sarajeva podržava moju kandidaturu za gradonačlenika. U podršci je posebno bila glasna "udruga taksista" što je novinare HTV-a iznenadilo", stoji u saopćenju.

Topić je zahvalio i kardinalu Vinku Puljiću koji je, kako navodi Topić, bio u toku, ali nikada nije vršio nikakav pritisak te mu je bilo drago da je jedan svećenik dobio čast biti na čelu glavnog grada.

"Ne ulazeći ni u kakve stranačke igre koje su uvijek prisutne u ovakvim slučajevima, želim reći da je SDPBiH, iako vrlo zainteresiran za mjesto gradonačelnika, ipak prema meni bio vrlo korektan", kaže Topić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: