|

"Zakon o katastru u skladu sa evropskim direktivama"

"Zakon o katastru u skladu sa evropskim direktivama"
0
S
SRNA
21.2.2011. u 22:27
16
komentara
0

dijeljenja
"Zakon o katastru u skladu sa evropskim direktivama" Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik rekao je da RS Prijedlogom zakona o katastru, koji će se sutra naći u skupštinskoj proceduri, želi da uspostavi jedinstvenu evidenciju koju predlažu mnogi stručnjaci i koja je u skladu sa evropskim direktivama.
"Upravo na taj način sve zemlje do 2015. godine treba da usklade svoje sisteme evidencije", rekao je Dodik večeras novinarima u Banjaluci, nakon sjednice Izvršnog odbora SNSD-a.

On je dodao da je Prijedlog zakona o katastru sutra je na sjednici Narodne skupštine RS, kada će se, nakon diskusija, vidjeti na koji način će se poslanici odnositi prema tome.

"Važno je da je nadležnost RS za evidenciju katastra nesumnjiva", istakao je Dodik.

Predsjednik Dodik ocijenio je da se sada radi o jednom promašenom konceptu zemljišne evidencije, koji je rađen u okviru katastra i gruntovnice u okviru sudova, koji su izazvali mnogo organizacionih problema.

"Naravno da tu postoje neki koji imaju različite interese i spekulacije. Ovako kako je do sada, putem suda, gurao GTZ, koji je više pod uticajem OHR-a nego domaćih institucija vlasti, uspostavljen je jedan softver koji zemljišnu evidenciju centralizuje u okviru određenih mjesta na nivou BiH, da bi se pojavili za nekoliko godina i rekli da je to gotova stvar i da treba da bude u nadležnosti BiH", kaže Dodik.

Dodik je naveo da se iz tog razloga predlaže zakon i da će sve ono što u njemu ne bude dobro, u slučaju da bude usvojen, biti podložno promjenama.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...