|

Upozorenje PIC-a Narodnoj Skupštini RS-a

Upozorenje PIC-a Narodnoj Skupštini RS-a
0
F
FENA
21.2.2011. u 20:14
6
komentara
0

dijeljenja
Upozorenje PIC-a Narodnoj Skupštini RS-a NSRS
Ambasadori zemalja članica Vijeća za implemetaciju mira u BiH, osim Rusije, upozorili su danas Narodnu skupštinu Republike Srpske da bi usvajanje Prijedloga zakona o katastru RS-a imalo značajne implikacije u odnosu na vlasništvo nad imovinom u RS-u.
“Želimo ponoviti da se bez obzira na predložene zakone nalogom visokog predstavnika od 5. januara zabranjuje sva promjena prava vlasništva nad državnom imovinom do konačne odluke Ustavnog suda BiH”, navodi se u pismu upućenom predsjedniku i šefovima poslaničkih klubova parlamenta RS-a, čiji sadržav je večeras objavila banjalučka Alternativna televizija.

Ova zabrana, navodi PIC, primjenjuje se i na Upravu za geodetske i imovinskopravne odnose RS-a.

“Smatramo da je važno da budete u potpunosti svjesni ove činjenice i prije nego što počnete razmatrati predložene zakone na sutrašnjoj sjednici”, navedeno je u pismu.

Ambasadore PIC-a zabrinjavaju i nedavne izjave zvaničnika RS-a o tome da će nastojati da primjenjuju zakone bez obzira na visokog predstavnika. Poručuje se ponovo da se pitanje državne imovine mora riješiti konsenzusom u BiH.

Ovo pismo je, osim parlamentarcima, upućeno i predsjedniku i premijeru RS-a Miloradu Dodiku i Aleksandru Džombiću. Prijedlog zakona o katastru Republike Srpske po hitnom postupku je treća tačka predloženog dnevnog reda sutrašnje sjednice Narodne skupštine RS-a.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...