Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nadležnost je najmanje važna. Važno je da katastri budu tačni i sa ažurnim evidencijama . Šta imamo od toga ako imamo jedinstvenu evidenciju u digitalnom obliku ako je ona netačna? Prvo izvršiti ažuriranje pa onda digitalizaciju do 2015. Veoma kratak rok.
Dobro jutro predsjedniće. Taćno je da je GTZ gurao svoj softver a naše zakonodavstvo i geodetske uprave su usklađivali naše zakone i pravilnike sa softverom GTZ-a. Neću reći da je neko za to dobio novac. Imali smo najbolji zakon o katastru nekretnina u Evropi gdje se osim katastra zemljišta vodio i katastar zgrada i etažnih vlasnika. Sada radi softvera a i nečijih interesa (mislim i na sudove- gruntovnicu) više nema katastra zgrada a i uspostava katastra nekretnina - zemljišta je prekinuta na veoma perfidan način. Treba vidjeti ko u svemu tome ima svoje lične interese.Ne mislim da je u pitanju stvar nadležnosti nad katastrima od strane države BIH jer su uvijek bili u nadležnosti opština.
Treba prvo obrazovati kadar i u RS-u i u FBiH. Ove staronje u katastarskim uredima ne znaju ni upaliti računar, a kamo li koristiti nove softvere za održavanje katastra.
hahaha dobra. šta ćito držo ih u ruci :)
kakav katastar, kakvi bakraci prvo nam vratite nacionalizovano zemljiste kolo otimacine se mora jednom prekinuti
Pitanje dana: Dali je Dodo pročitao ove knjige koje su iza njega ???...
vid ga jest sladak ko secerna bolest
Kako je lep i šaramantan
@Covicu pogledaj malo bolje sliku Miloradovu koliko je rahat faca ko da je taman prdno koliko je god mogao...
Sto tebe tako nervira moja pesma? Zasto se uzbudjujes? Samo opušteno momak nema razloga za nervozu. Ja balegar hahaha i to mi kaze potomak najvecih slabica i prevrtljivaca u istoriji evrope. Mars bre u alžir pa tamo nekom soli pamet
SAMO I SVE PO ZAKONU !!!
Samo vi ovog krmka promovisite
E Mile prijatelju imas li ti onu zastavu Vatra u kabinetu svom
ovaj se poziva na evropu samo kad mu odgovara!!! Sta li sad mucka?
Ovaj se otcijepio. Jedini u BiH zna sto hoce. J*bga, svaka mu cast. A, mi mamlazi...