|

Za nabavku dva nova helikoptera i dva vedra za gašenje požara 65 miliona KM

Za nabavku dva nova helikoptera i dva vedra za gašenje požara 65 miliona KM
159
Klix.ba
24.8.2017. u 16:15
37
komentara
159

dijeljenja
Za nabavku dva nova helikoptera i dva vedra za gašenje požara 65 miliona KM Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu usvojilo Informaciju o neophodnosti hitnih finansijskih ulaganja za poboljšanje helikopterskih kapaciteta Oružanih snaga BiH.
Kako je najavljeno, u okviru svojih nadležnosti će inicirati povećanje ukupnog budžetskog okvira institucija BiH za finansiranje visokoprioritetnih projekata.

"Vijeće ministara smatra opravdanim zahtjev Ministarstva odbrane BiH za povećanjem budžetskog okvira za 2018. godinu za oko 65 miliona KM, za nabavku dva nova srednja transportna helikoptera i dva vedra za gašenje požara za lake višenamjenske helikoptere", saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Osim toga ministar sigurnosti Dragan Mektić i ministrica odbrane Marina Pendeš informirali su Vijeće ministara o preduzetim aktivnostima u pomoći civilnoj zaštiti i vatrogascima u gašenju požara u BiH.

Zadužena su Ministarstva odbrane i sigurnosti da Vijeću ministara BiH u roku od 60 dana pripreme materijal o svim aktivnostima koje bi bile adekvatan odgovor na prirodne katastrofe uopće, a koje su u skladu sa nadležnostima Vijeća ministara BiH.

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku u skladu s kojom će Ministarstvo sigurnosti donarati dva terenska vozila općinama Stolac i Istočni Mostar, a za potrebe civilne zaštite.
Prijavi grešku


Komentari (37)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...