Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nemanja, je li tebe itko pito kad si se rodio, sta zelis da budes? Tebi i takvim slicnima treba samo da bude na umu: isto kao sto si se rodio kao pravoslavac, mogo si se roditi i kao musliman Ja ne vjerujem da si ti neki vjernik, jer pravi vjernik uziva svoju vjeru u privatnosti i ne zahmeti se sa drugima i drugacijima. Kazes vi postojite na ovim prostorima od stoljeca sedmog, sta ste prije bili? vidis kako je sve relativno. Da si upoznat sa literaturom iz osmanskog carstva znao bi da je Bosna u osmanskom carstvu uzivala autonomiju. Znao bi da su mnogi bogumili, koji su u to vrjeme bili proganjani od pape prihvatali Islam jer su u osmanskom carstvu vidjeli nekog tko ce ih zastititi. Znao bi da su mnogi starosjedioci prihvatali Islam radi raznih povlastica koje su time sticali. Dakle tvoja okarakterizacija muslimana u bih kao turaka nema naucnu podlogu ili ti cvrstih argumenata. procitaj knjigu o osmanskom carstvu a da je nije napisao srpski historicar.
Josipe de mi molim te pojasni tu tvoju izjavu: \"Bosna je tamnica hrvatskog naroda\" Na sta mislis? Evo ja imam par prijedloga na sta mene ta tvoja izjava asocira: Za svo zlo hrvatskog narod su krivi bosanci. Bosanci bombardiraju dubrovnik, vrse etnicko ciscenje hrvata u dalmaciji??? Bosanci zele podijeliti Hrvatsku sa srbima, etnicki ocistiti Hrvatsku od hrvatskog naroda. jeste pogodio si! preispitivam tvoje porijeklo! Ti se zapitaj sta si ti, ali uzmi u obzir cinjenicu da je Bosna medjunarodno priznata drzava. Meni je tesko objasniti strancu zasto bosanac katolicke vjeroispovjesti nije bosanac nego hrvat??? ljudi jezik isplaze ispade samo bosanci islamske vjeroispovjesti su bosanci, ili kako ih danas fino nazivaju bosnjacima, da i oni slucajno nebi bili bosanci posto i ovi drugi nece da budu bosanci. Zelim da kazem da je danas porijeklo, religija, etnicka pripadnost mjerilo svega. Kakve su nam drustvene,moralne vrijednosti sviju nas?
@Jegulja, tvoja procentualna podela je malo omanula. Pogledaj CiA fact book pa ces se uveriti pravi procentualni odnos. Cinimi se da si \"lakno\" 10 posto manje na procenat Srba u Bih. 39 posto po CiA statistici uradjenoj pre 6 meseca.
poceli ste neku drugu temu mi imamo bih za sviju koji je vole.sami hrvati kazu da su razbili jugoslaviju i pricaju da im je bih tamnica,ma nemoj a sve ste uradili da nam svima bude nemoguc zivot u nasoj zemlji da bi nam oteli nasu domovinu.idite u hrvatsku i tako ste se samo za nju borili,ako vam bih nije domovina sretno vam bilo.to sto vazi i za one dodikovce a bogami i sandjaklije .ostavite gradjane bih da sami grade svoju zemlju a vama zbogom -saradjivacemo na medjudrzavnoj saradnji!
Srbin u BiH (kao i Hrvat) je normalna stvar... postojimo od stoljeća sedmog na ovim prostorima... Bošnjaci su umjetna izmišljena nacija... Ovdje su samo srbi i Hrvati, eventualno ako je osto koji Turčin od turskih dana... a očito je... Hrvati i Srbi će se uskoro ujediniti, bar po vjeri... sitnice nas djele, ekumenizam je jači nego ikad... i onda smo mi većina u BiH.. eto vam Turci!
KOJA HRPA BUDALA NA OVOM SAJTU ZIVJELA NASA I VASA REPUBLIKA SRPSKA; A SAD SERITE DALJE
@ SRBIN MA TI SI SAMO SRBIN :-) NISI TI KRIV
Ja sam Srbin iz Bosne i Hercegovine i ne znam o cemu ti pricas? Ni tebi niko ne brani da budes Turcin ili sta vec zelis i ako ti ne odgovara da se neko izjasnjava kako zeli i kako se osjeca,to nismo mi krivi,kriv si sam jer si malo prehladjen.
Meni nikako nije jasno to ;Josipe kako ti mozes biti hrvat u bosni ili hercegovini ili srbin u bih kad svi znamo da su hrvati u Hrvatskoj drzavi,srbi u Srbiji,po vjeroispovjesti katolici i pravoslavci u Srbiji i Hrvatskoj,ti Josipe mozes samo biti katolik bosanskohercegovacki ili onaj sto sebe naziva srbinom u Bosni on isto tako moze da bude pravoslavac bosanskohercekovacki,prema tome kad ti Josipe odes u Hrvatsku mislis da hrvati tebe vole takvog kakav si nego si ti uvijek za njih bosanac, a isto tako je i za bosanskohercegovacke pravoslavce kad odu u lepu Srbiju.Bolj bi ti bilo hvati se svoje drzave Bosne i svoje familije jer svaki posten covjek gradi svoju buducnost ondje gdje zivi.
Iako neki političari javno govore da su za zatvaranje OHR-a, oni ustvari čine sve da OHR i dalje postoji, ocijenio je Inzko. tj. Dodik...Inzko ima i facu kao Lincoln, on ce nas dovesti do pravog puta, onda ce nas moci s\'ebati samo nacionalizam
volja ti iz tamnice..............putovnicu u ruke i razguli......tovam je vasa borba dala.... :)
Majmune, odhebi onda iz tamnice!
ma treba ukinuti OHR, pa da se rijesi vec jednom. Nista nam ovaj OHR nije dobro donijeo niti ce. Uvijek samo bla, bla.... I sve nas trpaju u isti kos... - BiH ima status kakav je dogovorila međunarodna zajednica i promjena tog statusa može biti samo u takvim dogovorima, rekao je on. A kako promjeniste REPUBLIKU BiH bez pristanka Bosnja i Hrvata. Za promjenu treba referendum, jer Republika je narodna, a ne od tamo nekih srba izmetbegovica i dr.
Bosnjaci 53% stanovnistva = 30 % drzavnih rukovodecih mjesta (22% BiH) Hrvati 12% stanovnistva = 18 % drzavnih mjesta (28% BiH) Srbi 28% stanovnistva = 43% drzavnih mjesta (49 % BiH) E, haj ti meni sad objasni ko je ovdje ugrozen.?
Majmune jedan nacionalisticki i ja sam \"Hrvat\" pa ne kenjam okolo o ugrozenosti! Zavsio sam KSC u Sarajevu ( 12godina skolovanja ) i poznajem mnogo \"hrvatskih\" obitelji, i vjeruj mi da ni od koga nisam cuo da mu je netko iz SIRE familije nezaposlen. Ako ti se ne svidja u Bosni, nitko te ne sili da ostajes. Furaj preko Metkovica u RH. Jasno ti je da neces biti sirokih ruku docekan u Hrvatskoj, bas zato sto si Hercegovac nacionalistickih pogleda. *Hrvat sam stavio pod apostrofe zbog toga sto se ne osjecam Hrvatom, nego na prvom mjestu rodjenim Sarajlijom, a nakon toga Bosancem i Hercegovcem s hrvatskom domovnicom.