{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Volonteri Smješka se družili sa štićenicima Doma za djecu Marija-naša nada

24.3.2015. u 09:27
30
1
Volonteri Smješka se družili sa štićenicima Doma za djecu Marija-naša nada
30
Volonteri Udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci Smješak posjetili su štićenike Doma za djecu s poteškoćama u tjelesnom ili psihičkom razvoju Marija-naša nada u Širokom Brijegu te su im donirali osnovne životne namirnice, prehrambene i higijenske artikle za djecu i bebe, te slatkiše.
Dom je otvoren 2004. godine i jedina je specijalizirana rehabilitacijska ustanova ovog tipa na području Zapadnohercegovačkog kantona. U njemu postoji ambulantni tretman za djecu sa kombiniranim poteškoćama, dnevni tretman za djecu sa poteškoćama kroz individualni i grupni terapijski tretman, te radionice. Također, pružaju tretmane i njegu u porodičnom domu, a u toku je opremanje prostorija za djecu sa autizmom.

"Obišli smo njihov centar i mogu vam reći da im nije nimalo lagan posao, ali da ga oni rade s ljubavlju i pomažu toj djeci. Zatekli smo i stariju djecu koja izrađuju razne ukrase uz pomoć uposlenika doma. Mislim da ta djeca ne smiju biti zaboravljena i da im se treba pomoći u svakom pogledu", rekla je za naš portal Jasminka Turkić-Iković, predsjednica Udruženja Smješak.

Volonteri ovog udruženja željeli su obradovati štićenike doma Marija-naša nada uoči velikog katoličkog praznika Uskrsa. Direktor Doma Slobodan Karačić uručio je zahvalnicu ovom udruženju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Za kojeg člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda ćete glasati u oktobru?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: