Humanitarne akcije
25

Volonteri Smješka donirali 50 paketa za najugroženije porodice iz Viteza

Piše: M. N.
Volonteri Udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak" posjetili su JU Centar za socijalni rad Općine Vitez i uručili donaciju.

Dobri ljudi ovog udruženja su danima prikupljali prehrambene proizvode i druge artikle u tržnim centrima kako bi djeci iz ugroženih porodica uljepšali prvomajske praznike.

"Uručili smo im 50 prehrambenih paketa. Po dogovoru s direktoricom, oni su izdvojili 50 najugroženijih porodica iz općine Vitez. U znak zahvalnosti dodijeljena nam je zahvalnica", kazala je Jasminka Turkić-Iković, predsjednica Udruženja Smješak.

Prehrambeni paketi sadrže ulje, šećer, makarone, rižu, brašno, kekse i slično. Iako je Udruženje registrovano na području Kantona Sarajevo, dobročinstvo ovih volontera ne poznaje granice te pomažu svim ugroženim porodicama s djecom širom BiH.

Svi koji su u mogućnosti pomoći i žele donirati hranu, odjeću ili higijenske potrepštine to mogu učiniti u prostorijama Udruženja u ulici Telali 11 u Sarajevu. Više informacija o akcijama Udruženja potražite na Facebook stranici.

A uplate možete izvršiti na račune u Unicredit banci:

3386902268204077 (uplate u KM)

393386904868205463 (devizni račun) SWIFT: UNCRBA 22