Humanitarne akcije
44

Volonteri Smješka družili se s korisnicima Centra za mentalno zdravlje Tešanj

Piše: M. N.
Volonteri Udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak" posjetili su Centar za mentalno zdravlje Tešanj, družili se s korisnicima centra, te im donirali pakete pomoći.

Korisnici su obradovani sa 40 paketa prehrambenih paketa i higijenskih potrepština. Paketi pomoći napravljeni su od donacija dobrih ljude, a koje su vrijedni volonteri prikupljali u Konzumovim prodavnicima širom BiH.

"Zadovoljstvo nam je pomoći svima, koliko je u našoj moći. Zaista ulažemo mnogo truda i zajedno sa našim volonterima dajemo sve od sebe kako bi izmamili osmijeh na licima djece i njihovih porodica. Čuli smo za rad JZU Dom zdravlja Tešanj i službe za mentalno zdravlje i nastojali organizirati ovu posjetu, kako bi se i sami uvjerili u pozitivna mišljenja i priče, te prikladnim poklonima obradovali najaktivnije korisnike spomenute službe", rekla je Jasminka Turkić-Iković, predsjednica Udruženja.

Korisnici Centra su se obradovali posjeti jer su imali priliku da se druže s volonterima Smješka i provedu dan na malo drugačiji način.

Centar za mentalno zdravlje pri Domu zdravlja Tešanj, pruža njegu pacijentima te im osigurava dnevni boravak uz brojne aktivnosti. Pored brojnih radionica, tu su i izleti u BiH koji su organizuju u pratnji stručnog medicinskog osoblja.