Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve za karijeru Šetajući ovih dana Obalom Kulina bana, primijetih poruku sa plakate: ''Da Centar bude centar''. Kandidat koji šalje ovu poruku je rođen u selu Kaćuni u blizini Busovače. Bio je marljiv student i tako biran za asistenta na fakultetu koji je završio. Iz tog perioda nosi veliku mrlju – skrivao se od majke koja je ponekad, kada poželi sina, svraćala da ga vidi. ''Komunjare'' ga šalju u Njemačku da nauči jezik, uradi doktorat i ponešto zaradi. N i manje ni više, pomogoše mu da ostane pet godina. Dođe rat, kandidat se brzo snađe i posta vjernik. Uze maskirnu uniformu i obilazi kancelarije boreći se tako za BiH da bi napravio državu. (Tako je prije nekoliko godina vaš list pisao o ovom kandidatu.) Rat stade, ali apetiti ne. Dolazi do izražaja njegova beskrupuloznost, gazi sve radi političkog uspona. Nije talentovan, ali je poslušan. Obavlja razne funkcije, uključujući i ministarsku. Čuva mjesta i na fakultetu, gdje za napredovanje u više, profesorsko zvanje mora imati udžbenik. Nema prepreke. Uspijeva bukvalno prepisati radove svojih kolega i njemačkih naučnika i napisati čak četiri knjige, što je istinski respektabilno uvažavajući da je izvršavao i druge odgovorne zadatke u politici. Umije on to, on je njemački đak, kako je isticao u vašem listu. Izgleda, međutim, da on bolje poznaje resavsku nego njemačku školu. Nove brige ga vode na sud – tuži ga njegov kolega za čist plagijat. Vješt je i tamo, čami ta tužba u fiokama sudstva već skoro četiri godine. Da ovaj kandidat umije vidi se i po tome što prihvata protivkandidaturu za potpredsjednika stranke SDA. Kako ste pisali u to vrijeme, anonimus se kandidovao. Ima to svoju cijenu. Ona je: diplomatija, gradonačelnik u općini Centar ili dekan. Plagijator dobija ovo posljednje, što je za stranku i najmanje vrijedno. A kasnije, otom – potom . Možda jednog dana postane i rektor. Poznat put poslušno – podobnih. Ipak, ostaje nejasno kako postoje takva čula u čovjeka sa moralom i vjerom u Svevišnjeg. Odgovor možda treba tražiti u njegovoj poruci: ''Da Centar bude centar'', tj. sa centrom u centru. Neka je sretno i Sarajlijama i njegovoj stranci. E.O. (podaci poznati redakciji), Sarajevo Tribina (pisma čitalaca), ''Oslobođenje'', ponedjeljak, 4.10.2004.
pozdrav iz resave
Abu jeban stvarno si jeban.
KRITERIJI O IMENOVANJU REKTORA NA SARAJEVSKOM UNIVERZITETU SU U POTPUNOSTI ISPOSTOVANI. PREMA KALIFINOM(ALIJA IZMETBEGOVIC) TESTAMENTU REKTOR MORE DA BIDNE IZABRAN AKO ISPUNJAVA SLJEDECE USLOVE: 1. MORA DA BIDNE U SDA 2. MORA DA BIDNE SELJAK 3. MORA DA BIDNE HOMOSEKSUALAC 4.MORA DA BIDNE U KOALICIJI SA SDS-ESOVCIMA I HDZ-EOVCIMA MORA DA BIDNE IZ PODRUCJE PLAV-GUSINJE-SANDZAK ILI SIRI DIO CRNA GORA I KOSOVA 5. MORA DA BIDNE GRDNIJI I GLUPLJI OD ALIJE IZMETBEGOVICA STO I NIJE TEZAK USLOV 6. MORA DA VOLI VISE ARAPSKO GOVNO NEGO AMERICKU COKOLADU 7. MORA DA DRZI SLIKE ALIJE IZMETBEGOVICA, JASERA ARAFATA I OSAME BIN LADENA U KANCELARIJI I DA VAS DAN HALAKA NA ARAPSKOM 8.MORA DA POSTUJE KRITERIJ O POLAGANJU ISPITA: JEDNA OVCA-JEDAN ISPIT, A AKO NEKO DONESE PRASE, NIJE NA ODMET ALI SE MORA SAKRITI DA SEVLASI NE DOSJETE 9. NE SMIJE JAVNO DA PIJE NISTA OSIM HIMBERA 10.NE SMIJE JAVNO DA PUSI A TAJNO TREBA DA PUSI SVE DOK MU KOLJENA NE POPLAVE 11. SVE OVO MORA DA AMINIJE EFENDIJICA CERIC, NJEGOV SAVJET DZAMIJSKIH MISEVA I BAKIRAGA IZMETBEGOVIC I NJEGOV SAVJET KRIMINALACA I UBICA. PA TAKVOG REKTORA I IMAMO NA UNIVERZITETU- HASAN MURATOVIC GRADSKA RAJA U SUMU-SELJACI U SARAJEVO!!
nemoj tako. tihic je fin. on nije rasista
Š*ta očekivati od mafijaške vlade u kojoj sjede sve sami rasisti!