Atletska zvijezda
15

Najseksi sportistkinja svijeta se plasirala na Olimpijske igre, otkrila je i svoju mizernu platu

N. K.
Alica Schmidt (Foto: Instagram)
Alica Schmidt (Foto: Instagram)
Popularna atletska zvijezda Alica Schmidt kvalifikovala se za nadolazeće Olimpijske igre u Parizu u mješovitoj štafeti 4X400 metara.

Ova 25-godišnjakinja prozvana je najseksi sportistkinjom svijeta i prikupila je veliki broj pratitelja na društvenim mrežama.

Dijeleći iskustva iz svog života u svijetu atletike, uz saradnju s modnim brendovima i pojavljivanjima na blještavim eventima, Schimdt je prikupila više od 5 miliona pratitelja na Instagramu i 2 miliona na Tik Toku.

Alica je bila dio njemačke ekipe koja je prisustvovala olimpijskim kvalifikacijama na Nacionalnom stadionu Bahama u Nassauu.

Nakon što je jučer završila četvrta i propustila kvalifikacije u ženskoj utrci na 4X400 metara, uskočila je kao dio mješovite ekipe na 4X400 metara i tako osigurala svoje mjesto u Parizu.

Francuska prijestolnica će obilježiti Alicin olimpijski debi nakon što je otputovala u Tokio na Igre 2020. godine, ali se na kraju nije takmičila.

Proslavljajući svoj uspjeh u objavi na Tik Toku, Scmidt je izjavila da je "olimpijska sezona službeno počela".

Ranije ove godine otkrila je da, unatoč raznim uspjesima u atletici i velikom broju pratitelja na internetu, njena glavna plata dolazi iz njemačke sportske fondacije i iznosi samo 700 eura mjesečno.

Međutim, unatoč toj skromnoj osnovnoj plati, Scmidt je progovorila o odbijanju unosne podrške dobro poznate kompanije, rekavši da mora biti 100 posto iza brenda prije nego što se odluči za njega.