Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad R Hrvatska objavi da pravi pelješki most koji još više izolira Neum, naši Hrvati vrište od sreće jer to slabi državu BiH, a u isto vrijeme očekuju da njima bude bolje. Ne znaju šta hoće, oni bi i jare i pare, da vedre i oblače, a 10% ih u državi.
Sav teretni promet BiH kontoliraju Hrvati preko luke Ploče, jer Neum nema trajektno pristanište. Široki izgleda kao Švicarska pored ostatka BiH, s time da ima jednu od najjačih izvoznih tvrtki u BiH. Livanjski sir je jedan od najpoznatijih izvoznih proizvoda, upravo dobio nagradu u Austriji. Međugorje je od 1981. posjetilo milijun ljudi. Iz HR u BiH izvoz 2013. iznosi skoro milijardu eura. Od turizma u Neumu nešto love kapne. A Hrvati su krivi zato što Bošnjaci od inozemnih donacija grade džamije na svakom koraku. 14,5% Hrvata kontrolira i kontrolirat će taj izlaz na more uvijek, a naročito kada izgradimo most. Neum je Bosna samo na papiru, zato se i ljutiš, ali ja ti ne zamjeram. To nije iz nacionalističkih pobuda, nego iz vojno-strateških i tako će uvijek biti, a vi slobodno lupajte minuse, ali ja sam napisao činjenice. Ako imate bolje protuargumente, napišite.
Prvo dzamija pa onda put.Inace jok.Znao sam da ce kad-tad zakukati za Bosnom,tj. bosanskim parama.
Pa ybg kad biraš kome ćeš dopustiti da prolazi onda je normalno da će pasti promet :D
Obavezno Neum cestovno i zeljeznicki povezati sa ostatkom zemlje, a na poluotoku Klek graditi luku kako bi smanjili ovisnost o hrvatskoj luci Ploce i ustedili novac koji bespotrebno gubimo
Luka u Brckom nije luka na moru to nije isto nikako..mislim ocito da se ne razumijes u neke stvari tako da budi tiho...
Prrvo da kazem da niz eksperata iz oblasti hidrotehnike kaze da je moguca izgradnja luke u Neumu(vanjski dio Kleka) povoljnija od pozicije Ploca,da si upuceniji znao bi koliki su problemi bili pri izgradnji luke Ploce (nanos iz delte Neretve, brdo Zminjac..),luka Ploce je dominantno luka iz koje se vrsi dobavljanje roba za potrebe BiH i to je oduvijek bila, luka u Brckom to ne moze zamijeniti jer ne postoji kapacitet za prihvat velikih brodova(nafta, ukapljeni plin...),pretovar na manje brodove i manipulacija robom je skuplja nego placati takse u luci Ploce, pa stoga ne mozemo se osloniti na luku Brcko jer se radi o cijeloj zemlji a ne o dijelu transporta koji se odvija na pomenutoj luci Sisak i vrsi se manjim brodovima, a poredba sa Duisburgom je jako losa jer Sava u odnosu na Rajnu znacajno manja po srednjem proticaju, uz ogromne hidrotehnicke zahvate na Rajni i njenom slivu (kanali, brodske prevodnice) koje nema Sava,ne znam sto pisem s tobom kad je ocito da si laik za ove stvari
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
pripojiti Neum i Ravno Croaciji po hitnom postupku..olskšajmo ljudima život..brže dođu do Beča nego Bosnr
Daleko su oni od 5c koridora
NAPRAVITE AUTO PUT SA PO TRI TRAKE U JEDNOM PRAVCU OD MOSTARA DO NEUMA,FALA
pisam vas
Aferim! Valjalo je to skontat.