Kad R Hrvatska objavi da pravi pelješki most koji još više izolira Neum, naši Hrvati vrište od sreće jer to slabi državu BiH, a u isto vrijeme očekuju da njima bude bolje. Ne znaju šta hoće, oni bi i jare i pare, da vedre i oblače, a 10% ih u državi.
Sav teretni promet BiH kontoliraju Hrvati preko luke Ploče, jer Neum nema trajektno pristanište. Široki izgleda kao Švicarska pored ostatka BiH, s time da ima jednu od najjačih izvoznih tvrtki u BiH. Livanjski sir je jedan od najpoznatijih izvoznih proizvoda, upravo dobio nagradu u Austriji. Međugorje je od 1981. posjetilo milijun ljudi. Iz HR u BiH izvoz 2013. iznosi skoro milijardu eura. Od turizma u Neumu nešto love kapne. A Hrvati su krivi zato što Bošnjaci od inozemnih donacija grade džamije na svakom koraku. 14,5% Hrvata kontrolira i kontrolirat će taj izlaz na more uvijek, a naročito kada izgradimo most. Neum je Bosna samo na papiru, zato se i ljutiš, ali ja ti ne zamjeram. To nije iz nacionalističkih pobuda, nego iz vojno-strateških i tako će uvijek biti, a vi slobodno lupajte minuse, ali ja sam napisao činjenice. Ako imate bolje protuargumente, napišite.
Čestitam na nagradi za Livanjski sir. Milion ljudi za toliko cajta i nije nešto, dobro jeste kad se ne plaćaju porezi, sve ostane čistaka. Tačno je da je izvoz iz HR u BiH milijardu €, za HR zemlju koja propada po svim statistikama to je ogroman novac. Ajmo sad probat banalizirat: u BiH živi oko 50% Bošnjaka, RS-ovci logično uvijek radije imaju srpske proizvode, Hrvata je malo, znači većina HR izvoza je upravo namjenjena Bošnjama, koji koriste hrvatske: cigarete, pivo kladionice, tržne centre itd., znači rijetko srpske, zašto? Zbog ajmo reći dobrih odnosa. Ne želim reći da bi HR propala bez "Bošnjačkog" tržišta ali sigurno nekim jako moćnim ljudima nebi bilo svejedno. Što se tiče Neuma, to je šupak Jadrana baš zbog nesposobnosti i vašeg nacionalizma.
Prikaži sve komentare (83)