Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedino ako stavite betonske blokove da ne moze ni motor proci inace nista od tog ne mozes papku zabranit nesto tek tako.
nema glagola kod tebe nikako :D
Sta vam je?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
ovo bi stvarno bilo divno!
Obavezno promeniti i ime u recimo šetalište Franca Ferdinanda ili Sulejmana Velicanstvenog
Ledeny-danas kad sam vilsonovim setao pomilsio sam na ovu ideju.Naravno da bi divno bilo da,ako nista,djeca na miru mogu setati,trcati i vozati se...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
To je nemoguće jer u Visonovom ima firmi, ustanova a i ambasada.
Evo napraviše dio gradske saobračajnice od skretnja za Vrace do Skenderije ali ni to neće smanjiti jutarnje gužve. Promjena režima saobračaja u Willsonovom šetalištu napravila bi haos. Da se razumijemo i ja bih volio da to bude ali putovanje od Dobrinje do grada je nočna mora u vrijeme špiceva. Možda je OK da se pješačka zona proglasi recimo od 10 sati tako da ta ulica primi jedan dio jutarnjeg udara, a kako je jednosmjerna to poslije 10 sati i nije bitno da li će biti u funkciji za motorni saobraćaj. Neko pomenu da treba staviti rampu jer idioti ne poštuju zabrane. Zašto ne, ako će to pomoći?
trebali su to uraditi davno, davno.. a uvijek postoji fizicki nacin da se zabrani ulazak motornih vozila.
Sve i da rezultira vecim guzvama, radije bih se vozio svaki dan 10 min duze do grada a da moj grad ima jedno takvo setaliste .
@Otrov: Super ideja, i ja mislim da u Sarajevu nema dovoljno smoga i treba malo povećati gužve da se više dimi iz auspuha.
E što će neko uzeti lovu na popločavanju kamenom...
Pa onda opet svake godine mijenjati kamen kao i Ferhadiji 😄😄😄😄
postovanje za ovaj potez bilo je vrijeme,mnoge manifestacije se mogu odrzavati, za djecu pogotovo,crtanje,mini koncerti,i dosta toga zanimljivog..Vozila unistise prelijepa stabla,i jedan od najljepsih setalista..lijep pozdrav
A ko ce zabraniti onom zetovoramom krkanu
Nekad sam vjerovao da je ovo samo šetalište za mlade, penzionere i rekreacioniste. Ali sada sam shvatio da je to zapravo granica između kasabe zvane Saraj-šeher i naše srpske Grbavice.
Srpska al u k... :-) Ti se nafurao na one snimke sa youtube...Pjeni balo i dalje! Sarajevo nikad neće biti srpsko, ni jedan njegov dio!!!
Eeeee, šta sam tu jezika "složio".
@R.D. svakakvih, doduše, naj-više amaterskih, mada je bilo i profi. kategorije...
R.D.... jesi ti neka prznica. Baš moraš sve detalje da znaš. ;))) šalim se, to je sa moje tačke gledišta...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
taman da Stojnić izbaci stolice od Štrose do Vilsa :D
opet mu niko nebi valjao banku i cijelu ulicu od bezistana do centrala i oet mu malo,nije se jos niko pohvalio da je isti nekog počastio pićem a puno mu sto crocap traži 200 milja za borbu,kako je škrt frajer
Dobro su se sjetili. Izbori? ccc
Nisu auta problem, nego konji koji seruckaju pa moraš pazit kud hodaš cijelim putem :D
zar nije tako? :D
Dok se to ne dogodi, mogli biste malo 'uredit' saobraćaj pješaka, biciklista, skejtera, džogera i sl; recimo usmjerit roditelje debile sa malom djecom na pločnike. ja ne kontam ove današnje roditelje, puštaju praktično bebe da trčkaraju među dvotočkašima i rolerašima i ni pet para ne daju za to hoćel mu djetetu šta bit' il' će neki biciklista svojim nosem prikočit zbog njihove nebrige; a o ljubimcima bez brnjice da i ne govorim...čuvara reda i zakona ni s'glave...
Ja o tome razmišljam svaki put kad se idem rolati. Praktično od pješaka ja nemam kuda proći. Neki uporno ne shvataju da pločnik služi za šetače a cesta za bicikliste i sl.
... a mozda da u rjecniku stranih rijeci potrazis sta pise pod pojmom 'pjesacka zona'?
Predizborni ŠBBKBB Tako su i pred prošle izbore 2010. kakili kako "Sarajevo uskoro dobija bicilističku stazu"...
za sva motorna vozila zabrana, gdje je sa strane setaliste neka tu bude biciklisticka staza, sredina setaliste.
E pa vidiš, ne može tako. Pločnik treba da bude za šetače, iako to niko ne poštuje. Bitnije je biti viđen nego hodati tamo kuda bi i trebao.
pločnik u ovom slučaju treba da služi biciklistima, pošto smatram da pješaci zauzimaju mnogo više prostora od biciklista. ps. neko ide na vilsonovo da bude viđen ???
PRIKAŽI ODGOVORE (3)