SBBBiH Centar
4

Vikić: Nisam kabinetski čovjek koji će vam prodavati laži

FENA
Stanovnici Mjesne zajednice Ciglane - Gorica na sinoćnjem predizbornom skupu imali su priliku susresti se i razgovarati s kandidatom SBBBiH za načelnika Općine Centar Sarajevo Draganom Vikićem i kandidatima za Općinsko vijeće Centar.

Vikić je između ostalog, govoreći okupljenim građanima kazao da je on čovjek koji je naučio da radi, a ne da sjedi skrštenih ruku.

"Čitavog života sam bio i ostat ću operativac, a ne kabinetski čovjek koji će vama doći i prodavati laži. SBBBiH, ja kao kandidat za načelnika i kandidati za vijećnije, sigurno se razlikujemo od ostalih koji su vam ovdje dolazili i koji će dolaziti. Mi nećemo riječima govoriti, već svojim djelima", kazao je Vikić.

Dodao je da spada među one koji neće da šute i trpe i da se zato politički angažirao.

"Općina je za građane postala bastion, neosvojivi. Troše se naši novci, a da mi pojma nemamo ko šta radi tamo. Zakrpe pred izbore koju ulicu, donesu paket -dva hrane, i kupuju glasove", dodao je Vikić.

Vikić je naglasio da će jedan od njegovih prioriteta u radu biti vraćanje 39 nadležnosti na općinu, onih nadležnosti koje je SDA nekada dala da se prebace na Kanton.

Nosilac liste za OV Centar Ismir Jusko Švabo kazao je da se često priča o klizištima, njihovoj sanaciji, ali da je najveće klizište odlazak naših mladih i obrazovanih ljudi u svijet, saopćeno je iz Press OO SBBBiH Centar Sarajevo.