Predizborni skup SBB BiH
1

Vikić: Imamo šansu promijeniti ovu općinu, glasajte za "plave"

FENA
Dragan Vikić
Dragan Vikić
U Mjesnoj zajednici Soukbunar na predizbornom skupu Stranke za bolju budućnost BiH (SBB BiH) građanima su se sinoć predstavili kandidati SBB BiH Centar Sarajevo za predstojeće lokalne izbore.

Bio je to izuzetno emotivan susret stanovnika ove herojske mjesne zajednice sa ratnim komandantom. Veliki broj prisutnih nije krio suze i izlazak Dragana Vikića za govornicu dočekali su burnim aplauzom i na nogama, saopćeno je iz SBB BiH.

"Stojeći ovdje ispred ove sale, razgovarao sam sa bivšim borcima. Jedan od njih veli, dok smo mi ovdje branili grad i ginuli, dole su manekeni pljačkali sve što se dalo opljačkati. Ni danas nije ništa drugačije", kazao je Vikić.

Navodi da "dok vi ovdje, a vaša mjesna zajednica je Općina Centar, kuburite svakodnevno sa gradskim prijevozom, pa problemima sa vodom, manjkom ljekara i da dalje sad ne nabrajam, dole samo pet minuta autom odavdje, neki politički manekeni se šepure u vlasti i na kraj pameti im niste ni vi ni vaši problemi".

Za takvo stanje, ističe, "krivi smo mi što smo im svake četiri godine davali svoje glasove, nadajući se da će biti bolje".

"Imamo šanse promijeniti ovu općinu, izađite na izbore 7. oktobra i glasajte za „plave“ koji će raditi s vama i za vas", poručio je Vikić.

Ismir Jusko Švabo, nosilac liste SBB BiH za Općinsko vijeće Centar također je pozvao stanovnike Mjesne zajednice Soukbunar, da dobro razmisle kada budu glasali kome će povjeriti svoj glas i da li taj neko ga i zaslužuje.