BiH
27

ViK: Od 9 do 16 sati poremećaj vodosnabdijevanja u pojedinim ulicama

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vodosnabdijevanje Sarajeva se u dnevnim satima postepeno normalizuje u smislu smanjene potrošnje vode.

"Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina", saopćeno je iz KJKP "Vodovod i kanalizacija".

Mobilni tim će u toku dana pratiti stanje sa akumulacijama u rezervoarima i na glavnom izvorištu Sarajevsko polje.

U toku noćnih sati, od 24:00 do 05:00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići, Hrasno brdo.

"Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži danas će u terminu od 09:00 do 16:00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju sljedećih ulica: Baruthana, Šerina, Pogledine, Viteška, Orahovačka, Krivoglavci, Dobroševići, Rogina, Sedrenik, Vejsila Čurčića, Trebevička, Smaje Šikala, Hekim Oglu Alipaše, Tuzlanska, Grbavička, Nadira Kafedžiča, Ibre Česke", rekli su iz ViK-a.

ViK opet apeluje na potrošače da vodu koriste što racionalnije, kako bi se obezbjedile dovoljne količine u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje.