{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pojedine sarajevske ulice i dalje bez vode

F
5.10.2015. u 11:11
0
7
Pojedine sarajevske ulice i dalje bez vode
0
Pojedine sarajevske ulice i dalje bez vode
Vodosnabdijevanje u dnevnim satima na području Sarajeva postepeno se normalizuje u smislu smanjene potrošnje vode u zonama. Ipak, pojedine ulice i danas će biti bez vode.
Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina.

Mobilni tim će i danas pratiti stanje sa akumulacijama u rezervoarima i na glavnom izvorištu Sarajevsko polje.

Tokom noći, od 24 do 5 sati, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići, Hrasno brdo.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži danas će od 9 do 16 sati doći do poremećaja u vodosnabdijevanju ulica: Generala Izeta Nanića, Lasičke Megare, Dolina Mira, Begovac, Hambina Carina, Šerina, Drinska, Hamida Ramovića, Sulje Jahića, Partizanskog Odreda Zvijezda, Muje Šejte, Omladinska, Josanička, Blagovac, Faletići, Rogina, Isaka Samokovlije, Grbavička.

"Apelujemo na naše cijenjene potrošače da vodu koriste što racionalnije, kako bi se obezbijedile dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje", saopćeno je iz KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: