{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ViK: Stanje i dalje loše, nema normalizacije bez obilnih padavina

6.10.2015. u 08:24
12
24
ViK: Stanje i dalje loše, nema normalizacije bez obilnih padavina
12
ViK: Stanje i dalje loše, nema normalizacije bez obilnih padavina
Ilustracija (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Vodosnabdijevanje Sarajeva u dnevnim satima postepeno normalizuje u smislu smanjene potrošnje vode u zonama.
Ipak, stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina, saopćeno je iz KJKP "Vodovod i Kanalizacija" (ViK).

Mobilni tim ViK-a će i u toku današnjeg dana pratiti stanje sa akumulacijama u rezervoarima i na glavnom izvorištu Sarajevsko polje i ako dođe do eventualnih promjena u pogledu vodosnabdijevanja Kantona Sarajevo blagovremeno informisati javnost i medije.

U toku noćnih sati, od 24:00 do 05:00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići, Hrasno brdo.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži u terminu od 09:00 do 16:00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju sljedećih ulica: Azići, Nikole Šopa, Brezanska, Alije Nametka, Rogina, Gedonj, Drinska, Patriotske Lige, Hamida Beširevića, Budakovići, Bakarevića, Faletići, Muhameda Efendije Pandže, Humska.

"Vodovod i kanalizacija" apeluje na potrošače da vodu koriste što racionalnije, kako bi se obezbjedile dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: