{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vodosnabdijevanje u KS se normalizuje, stanje na izvorištima i dalje loše

7.10.2015. u 09:37
8
10
Vodosnabdijevanje u KS se normalizuje, stanje na izvorištima i dalje loše
8
Vodosnabdijevanje u KS se normalizuje, stanje na izvorištima i dalje loše
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vodosnabdijevanje Sarajeva u dnevnim satima postepeno normalizuje u smislu smanjene potrošnje vode u zonama.
Na drugu stranu, stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina.

Mobilni tim će i u toku današnjeg dana pratiti stanje sa akumulacijama u rezervoarima i na glavnom izvorištu Sarajevsko polje i ako dođe do eventualnih promjena u pogledu vodosnabdijevanja Kantona Sarajevo blagovremeno informisati javnost i medije, saopćeno je iz JKP Vodovod i kanalizacija d.o. Sarajevo

U toku noćnih sati, od 24:00 do 05:00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići, Hrasno brdo.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži DANAS U terminu od 09:00 do 16:00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju sljedećih ulica : Bostarići, Nahorevska, Pofalička, Muhameda Efendije Pandže, Dolina Mira, Mahmuta Mahmutovića, Francuske Revolucije, Kurta Šorka, Mehmeda Arapčića, Kasima Hadžića, Budakovići, Kartal, Avde Sumbula, Pogledine, Baruthana, Čebedžije, Vratnik, Ophodža.

"Ovu priliku bi posebno iskoristili da apelujemo na naše cijenjene potrošače da vodu koriste što racionalnije, kako bi se obezbjedile dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje. Također molimo naše potrošače i sugrađane Kantona Sarajevo na razumjevanje". stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: