{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Podzemne akumulacije vode u konstantnom padu

9.10.2015. u 08:44
1
51
Sarajevo: Podzemne akumulacije vode u konstantnom padu
1
Sarajevo: Podzemne akumulacije vode u konstantnom padu
Ilustracija (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Vodosnabdijevanje grada u dnevnim satima postepeno normalizuje u smislu smanjene potrošnje vode u zonama, saopćeno je iz preduzeća Vodovod i kanalizacija.
Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina.

Mobilni tim će i u toku današnjeg dana (09.10.2015.g) pratiti stanje sa akumulacijama u rezervoarima i na glavnom izvorištu Sarajevsko polje.

U toku noćnih sati, od 24:00 do 05:00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići, Hrasno brdo.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži dana 09.10.2015.g. u terminu od 09:00 do 16:00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju sljedećih ulica: Tekija, Paje, Tepebašina, Drinska, Adema Buće, Muhameda Arapčića, Numan Paše Ćuprilića, Pijačna, Bare Kod Stupa, Kamenolom, Sarač Ismailova, Hladivode Sokak, Iza Gaja, Trg Solidarnosti, Novopazarska.

Iz preduzeća Vodovod su uputili apel potrošačima da vodu koriste što racionalnije, kako bi se obezbjedile dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje. Građane su zamolili za razumijevanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: