Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vijece roditelja je uvijek u bliskoj vezi sa direktorom skole. Vecina direktora pripada sda. Pitajte obicne roditelje sta misle o obrazovanju i nastavnom planu, kupovini knjiga itd. Sda svaki protest pokusava da amortizuje preko sindikata, ako tu nema svoje uhljebe onda ide na udruzenja. U ovom slucaju idu preko vijeca roditelja
Vijeće roditelja kao produžena ruka kantonalnog ministarstva obrazovanja. Fuuj !
I prosvjetni radnici su roditelji.
Ništa to neće pomoći jer su već zasjeli u fotelje koje im odlučuju o sudbini baš ti o kojima 95% komentara i piše i namjestili i u vijeća i u odbore svoje ljude, poslušne i mlitave.. A takvi političari i njihove sluge će prije umrijeti nego se odreći fotelje i privilegija. Zatvoren krug. Na žalost. :-(
saudin sivro prvo izvrši pritisak na ministarstvo da se poveća fond sati iz Historije, Geografije ,Njemačkog jezika i Biologije, o onda se dosjeti da učenicima treba smanjiti obim gradiva????????
Zato cete davati djeci dzeparac u cetrdesetim godinama
Ovakvo obrazovanje i kesu napravili oni debili koji veze nemaju s obrazovanje. Katastrofa je obrazovanje i treba to mijenjati i ovo je strajk upozorenja a sljedeci ce biti kao sto su i dr nece raditi dok se ne ispune uslovi.
Pa nek roditelji onda predaju kuci svojoj djeci, posalju djecu u skolu na cuvanje, a to sto ga nije odgojio da postuje nastavnika i ono sto on predaje to je ppsebna prica. Ne znam ko im dade pravo da oni nesta odlucuju. Ja bi sad straj opalio 7 dana dok se ne ispune zahtjevi i dok se plate ne povecaju, jedan obicni komunalac s 8 razreda ima istu platu ko nastavnik koji ima duplo vise skole od nkega. Normalno da nastavnici znaju sta treba obrazovanju.
A navodno se brinu da im djeca dobiju kvalitetno znanje... Ukinut nastavnike, nek roditelji odlucuju i sta ce im djeca uciti i koje ce imati ocjene, ionako sve najbolje znaju.
SDA VIJECE RODITELJA ! PRAVDA ZA DAVIDA !
Hocel neko reci kolika je osnovica i koeficijenti prosvjetnim radnicaima
manji je od svacijeg obicni komunalac ima veci , ovdje sto si veci glupan i budala imas vecu platu
I vidimo dokle ste doali sa tim vasim metodama...
Pustite djecu ranije na odmor :)
Ebo škole i tu stranke vladaju i kroje sve živo. Od osoblja, pa sve nadalje.
Pola ovih prosvjetnih radnika suspendovat dozivotno na njihovim pozicijama.Svi smo isli u skolu, sada nasa djeca idu i znamo koliko strucne osobe primaju plate, ali nije ni to cudno s obzirom na to kakvi su direktori.