{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Većina građana KS podržava projekat "Bosanske tržnice" na Dobrinji

24.4.2015. u 16:01
42
9
Većina građana KS podržava projekat "Bosanske tržnice" na Dobrinji
42
Većina građana KS podržava projekat "Bosanske tržnice" na Dobrinji
Za samo osam mjeseci otkako je otvorena, Bosanska tržnica na Dobrinji, postala je poznata većini građana Kantona Sarajevo, rezultat je istraživanja agencije Global Market Solutions, koja već niz godina provodi istraživanja vezana za kvalitet usluge u Bosni i Hercegovini, obuhvativši veliki dijapazon djelatnosti.
Ovo je još jedna potvrda da su projekti koji su usmjereni na razvoj domaće privrede prepoznatljivi i da građani žele učestvovati u njima. Realizirana kao dio programa "Pokrenimo Novi Grad zajedno" načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića, Bosanska tržnica je okupila na jednom mjestu proizvođače zdrave i kvalitetne hrane iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, pomažući na taj način povratničku populaciju, ali i jačajući patriotski odnos građana prema domaćim proizvodima.U cilju podsticanja domaće proizvodnje i privrednika, Općina Novi Grad je pokrenula projekat Bosanske tržnice, gdje kupci mogu pronaći organske proizvode lokalnih bh. privrednika iz povratničkih naselja.

Agencija je u okviru istraživanja obuhvatila i zadovoljstvo uslugom na Bosanskoj tržnici, te se ispostavilo da je većina građana Kantona Sarajevo čula za Bosansku tržnicu, međutim, nešto manji procenat, (34 posto ispitanih iz KS) ju je posjetio.Posjetitelji su djelimično zadovoljni ponudom i cijenama na tržnici, međutim svi su saglasni u činjenici da je ovakvih projekata nadasve potrebno mnogo više.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: